Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinkkupasta

Kinkkupasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo ja nopea kinkkupasta on arkiruokien kunkku, joka valmistuu hetkessä ja maistuu koko perheelle. Tässä versiossa kastike sekoitetaan kinkkusuikaleista, omenakuutioista ja maustetusta ruokakermasta.

Ainekset

300 g
täysjyväpastaa
1 kpl
omena
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
2 1/2 dl
(1 prk) maustettua ruokakermaa (esim. kolmen juuston)
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
hienonnettua persiljaa
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

300 g
täysjyväpastaa
2

Valmista kastike. Kuori ja kuutioi omena. Kuumenna öljy pannulla. Lisää jäiset sipulikuutiot ja kuullota niitä pari minuuttia sekoitellen. Lisää kinkkusuikaleet sekä kuorittu ja paloiteltu omena. Sekoittele hetki.

1 kpl
omena
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
3

Lisää kerma. Keitä kastiketta kokoon muutama minuutti ilman kantta. Mausta pippurilla ja persiljalla. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

2 1/2 dl
(1 prk) maustettua ruokakermaa (esim. kolmen juuston)
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
hienonnettua persiljaa
4

Valuta pasta. Sekoita kastike pastaan. Tarjoa heti.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 16.9.2018
|
Muokattu: 28.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

464

1945

12,0 g

1,5 g

58,8 g

5,3 g

6,3 g

26,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli