- Tuore leipä ei kestä pitkää säilytystä. Jos epäilet leivän menekkiä, pakasta osa siitä heti tuoreena. Pakastettu leipä sulaa nopeasti huoneenlämmössä.
- Ruisleivän jämistä ja puolukoista voi keittää tuhtia ja terveellistä marjapuuroa.
- Kuivahtaneet leivät voi silputa korppujauhoksi ja kuivata tai pakastaa.
- Upota kuivahtanutta leipää espanjalaistyylisiin keittoihin, kuten gazpachoon tai valkosipulikeittoon.
- Pilko vaalea tai tumma leipä kuutioiksi pellille, ripottele päälle hieman mausteita ja öljyä. Kuivata uunissa noin 100–125 asteessa. Kuivat krutongit säilyvät valolta suojattuna huoneenlämmössä. Käytä krutonkeja salaatteihin ja keiton päälle.
- Krutongit voi tehdä uunin sijaan myös pannulla: paista leipäkuutioita voissa tai öljyssä, ja lisää salaattiin tai keittoon.
- Kuivanutta leipää voi käyttää myös jälkiruokien pohjana esimerkiksi leipävanukkaassa.
Caesarsalaatti