Pullavanukas | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pullavanukas

Pullavanukas

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista perinteinen jälkiruoka pullaviipaleista ja marjoista. Pullavanukkaaseen voit käyttää hieman kuivahtaneenkin pullan.

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
(1 ps) pakastemarjoja
300 g
(6-8 viipaletta) pullaa
1 dl
vadelma- tai mansikkahilloa
3 dl
Maitoa
2 kpl
kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Ota marjat huoneenlämpöön. Voitele uunivuoka. Lado pullaviipaleet vuokaan. Sekoita vähän sulaneet marjat ja hillo keskenään. Lusikoi seos pullaviipaleiden väliin.

250 g
(1 ps) pakastemarjoja
300 g
(6-8 viipaletta) pullaa
1 dl
vadelma- tai mansikkahilloa
2

Vatkaa maito ja munat sekaisin. Lisää sokerit. Kaada seos vuokaan pullien päälle. Anna pullien imeä kosteutta noin 10 minuuttia. Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia.

3 dl
Maitoa
2 kpl
kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Vinkki: Herkuttele mehevä pullavanukas sellaisenaan tai tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 27.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1123

268

3,3 g

1,0 g

48,5 g

20,7 g

2,3 g

8,7 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli