Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäkuutiot. Paista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes leipäpalat ovat kullanruskeita ja rapeita. Mausta krutongit hienonnetulla valkosipulilla paistamisen loppupuolella.
Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää anjovikset, sitruunamehu, vesi ja sinappi. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää samalla öljy ohuena nauhana. Mausta kastike parmesaaniraasteella, valkosipulilla, mustapippurilla, sokerilla ja ripauksella suolaa.
Huuhdo ja valuta salaatinlehdet hyvin. Revi lehdet paloiksi kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Kääntele kastike joukkoon. Lisää krutongit ja raastettu tai lastuiksi leikattu parmesaani salaatin pinnalle.
Vinkki Saat caesarsalaatista ruokaisamman lisäämällä joukkoon kypsää broileria, katkarapuja tai rapeaksi paistettua pekonia. Kasvisversioon sopii esimerkiksi keitetty parsakaali tai vihreät pavut.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
492
2060
41,8 g
6,8 g
15,0 g
2,0 g
1,8 g
13,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli