Caesarsalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Alkuperäiseen caesarsalaattiin kuuluu anjoviksella höystetty caesarkastike sekä parmesaania, valkosipulia, rapeita leipäkrutonkeja. Lisää salaattiin myös kypsää broileria, jos haluat nauttia ruokaisan kanacaesarin. Kokeile myös katkarapu-caesarsalaattia!
| 250 g | roomansalaattia |
| 4 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa |
| Caesarkastike | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 6 kpl | anjovisfileetä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 20 g | parmesaanijuustoa (3 rkl raastettuna) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi (pieni) |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäkuutiot. Paista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes leipäpalat ovat kullanruskeita ja rapeita. Mausta krutongit hienonnetulla valkosipulilla paistamisen loppupuolella.
- 2.
Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää anjovikset, sitruunamehu, vesi ja sinappi. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää samalla öljy ohuena nauhana. Mausta kastike parmesaaniraasteella, valkosipulilla, mustapippurilla, sokerilla ja ripauksella suolaa.
- 3.
Huuhdo ja valuta salaatinlehdet hyvin. Revi lehdet paloiksi kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Kääntele kastike joukkoon. Lisää krutongit ja raastettu tai lastuiksi leikattu parmesaani salaatin pinnalle.
Caesarsalaatti
Alkuperäiseen caesarsalaattiin kuuluu anjoviksella höystetty caesarkastike sekä parmesaania, valkosipulia, rapeita leipäkrutonkeja. Lisää salaattiin myös kypsää broileria, jos haluat nauttia ruokaisan kanacaesarin. Kokeile myös katkarapu-caesarsalaattia!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | roomansalaattia |
| 4 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa |
Caesarkastike | |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 6 kpl | anjovisfileetä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 20 g | parmesaanijuustoa (3 rkl raastettuna) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi (pieni) |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäkuutiot. Paista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes leipäpalat ovat kullanruskeita ja rapeita. Mausta krutongit hienonnetulla valkosipulilla paistamisen loppupuolella.
Määrä Ainesosa 4 kpl viipaletta vaaleaa leipää 2 rkl rypsiöljyä 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää anjovikset, sitruunamehu, vesi ja sinappi. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää samalla öljy ohuena nauhana. Mausta kastike parmesaaniraasteella, valkosipulilla, mustapippurilla, sokerilla ja ripauksella suolaa.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunan keltuaista 6 kpl anjovisfileetä 2 rkl sitruunamehua 1 rkl vettä 1 tl dijoninsinappia 1 dl rypsiöljyä 20 g parmesaanijuustoa (3 rkl raastettuna) 1 kpl valkosipulinkynsi (pieni) 1/2 tl mustapippuria 1/4 tl sokeria ripaus suolaa - 3
Huuhdo ja valuta salaatinlehdet hyvin. Revi lehdet paloiksi kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Kääntele kastike joukkoon. Lisää krutongit ja raastettu tai lastuiksi leikattu parmesaani salaatin pinnalle.
Määrä Ainesosa 250 g roomansalaattia 50 g parmesaanijuustoa
Vinkki Saat caesarsalaatista ruokaisamman lisäämällä joukkoon kypsää broileria, katkarapuja tai rapeaksi paistettua pekonia. Kasvisversioon sopii esimerkiksi keitetty parsakaali tai vihreät pavut.
Ravintosisältö
492
Energiaa kcal
2060
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
492
Energiaa kcal
2060
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























