Caesarsalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Alkuperäiseen caesarsalaattiin kuuluu anjoviksella höystetty caesarkastike sekä parmesaania, valkosipulia, rapeita leipäkrutonkeja. Lisää salaattiin myös kypsää broileria, jos haluat nauttia ruokaisan kanacaesarin. Kokeile myös katkarapu-caesarsalaattia!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 groomansalaattia
4 kplviipaletta vaaleaa leipää
2 rklrypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
50 gparmesaanijuustoa

Caesarkastike

2 kplkananmunan keltuaista
6 kplanjovisfileetä
2 rklsitruunamehua
1 rklvettä
1 tldijoninsinappia
1 dlrypsiöljyä
20 gparmesaanijuustoa (3 rkl raastettuna)
1 kplvalkosipulinkynsi (pieni)
1/2 tlmustapippuria
1/4 tlsokeria
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäkuutiot. Paista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes leipäpalat ovat kullanruskeita ja rapeita. Mausta krutongit hienonnetulla valkosipulilla paistamisen loppupuolella.

    MääräAinesosa
    4 kplviipaletta vaaleaa leipää
    2 rklrypsiöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää anjovikset, sitruunamehu, vesi ja sinappi. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää samalla öljy ohuena nauhana. Mausta kastike parmesaaniraasteella, valkosipulilla, mustapippurilla, sokerilla ja ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunan keltuaista
    6 kplanjovisfileetä
    2 rklsitruunamehua
    1 rklvettä
    1 tldijoninsinappia
    1 dlrypsiöljyä
    20 gparmesaanijuustoa (3 rkl raastettuna)
    1 kplvalkosipulinkynsi (pieni)
    1/2 tlmustapippuria
    1/4 tlsokeria
    ripaus suolaa
  3. 3

    Huuhdo ja valuta salaatinlehdet hyvin. Revi lehdet paloiksi kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Kääntele kastike joukkoon. Lisää krutongit ja raastettu tai lastuiksi leikattu parmesaani salaatin pinnalle.

    MääräAinesosa
    250 groomansalaattia
    50 gparmesaanijuustoa

Vinkki Saat caesarsalaatista ruokaisamman lisäämällä joukkoon kypsää broileria, katkarapuja tai rapeaksi paistettua pekonia. Kasvisversioon sopii esimerkiksi keitetty parsakaali tai vihreät pavut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä