Nuukahtaneet salaatit voi elvyttää liottamalla niitä kylmässä vedessä.
Jos tuoretta inkivääriä tai valkosipulia tuli ostettua liikaa, silppua ne pussiin ja pakasta.
Yli jääneitä kasviksia voi hyödyntää pastaan, keittoon, munakkaaseen, leivonnaisiin ja erilaisiin tahnoihin.
Pikkelöi kasvikset, jolloin ne säilyvät jääkaapissa huomattavasti pidempään.
Myös kasviksista voi tehdä hilloa tai chutneytä. Etenkin kesäkurpitsa ja porkkana sopivat hyvin hillottaviksi. Jopa sipulista voi valmistaa hilloketta.
Nuutuneista kasviksista ja kasvisten, kuten sipulien ja porkkanoiden, kuorista saa keitettyä kasvislientä, joka sopii mainiosti keittojen ja risoton pohjaksi.
Jos salaatti ja kurkku uhkaavat nahistua, tee vihersmoothie aamu- tai iltapalaksi: Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella salaattia, kurkkua ja hedelmää. Ohenna vedellä ja mausta raikkaaksi sitrusmehulla ja inkiväärillä.
Paahda kerralla uunissa iso kasa kasviksia ja soseuta keitoksi tai kermatilkan kanssa pastakastikkeeksi.