- Aterialta jäänyt liha, kala ja kana sopivat mainiosti seuraavana päivänä voileipien päällysteeksi.
- Näistä aineksista syntyy myös tunnetuin tähderuoka, pyttipannu. Lisäksi pyttipannuun voi käyttää keitettyjä perunoita, munia, sipulia ja juustoraastetta.
- Lihan, kanan ja kalan rippeistä voi valmistaa myös uuden ruoan, kuten kiusauksen, pastan, pizzan tai piiraan.
- Ylijäänyttä jauhelihaa voi käyttää tacojen täytteenä, jauhelihawokissa tai pizzapatonkien päällä.
- Lihapullia voi viipaloida leivän päälle, silputa uuniperunan täytteeksi, munakkaaseen tai pyttipannuun.
- Pakasta joulukinkun rippeet pienissä erissä kuutioituna. Käytä esimerkiksi munakkaisiin, keittoihin, uuniperunoihin, laatikoihin ja piiraisiin.

Hyvää hävikistä: vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Hyödynnä lihan, kalan ja kanan sekä kananmunien rippeet seuraavana päivänä vaikka voileivän päällysteenä, munakkaassa tai keitossa. Poimi vinkit ja hyödynnä hävikki!
Liha, kana ja kala
Kananmuna
- Valkuaiset ja keltuaiset voi pakastaa erikseen.
- Valkuaisista valmistetut ja marenkikakkupohjat säilyvät pitkään. Murusteltu marenki sopii myös koristeeksi ja rakenteen antajaksi monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
- Munakas on erinomainen proteiinin lähde, johon saat uppoamaan ison kasan vanhenemassa olevia kananmunia.
- Raaoista valkuaisista pyöräytät marjojen kanssa ravintorikkaan smoothien.
- Valmista keitetyistä kananmunista munasalaattia tai munavoita.