Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tee uunimunakas uudella tavalla! Paista se paprikaveneissä tai kääri ruokaisaksi rullaksi

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.3.2019
|
Muokattu: 14.1.2022
Paista munakas uunissa pieniksi annosmunakkaiksi tai rullaa iso munakaslevy kääretortun tapaan. Katso uudet ideat helppoihin uunimunakkaisiin, niin saat kivaa vaihtelua arjen nopeaan luottoruokaan.

1. Nopeat paprika-fetamunakkaat

Tässä reseptissä munakasta ei täytetäkään paprikalla vaan paprika täytetään munakkaalla! Makea suippupaprika ja fetajuusto sopivat täydellisesti näihin pikkumunakkaisiin, jotka kypsyvät nopeasti aamu- tai iltapalalle, brunssille tai lounaalle.

2. Espanjalaistyylinen peruna-pinaattimunakas

Perunaviipaleilla rikastettu paksu munakas, tortilla, on espanjalaista kansallisruokaa. Ota mallia etelästä ja viipaloi edellisen päivän perunat mehevään uunimunakkaaseen. Pinaatti sopii mainiosti perunan seuraksi.

3. Pienet supernopeat tonnikalamunakkaat

Paista kätevät minimunakkaat muffinipellillä. Sekoita munakasmassaan tonnikalahippuja ja tuoretta tilliä, kaada voideltuihin koloihin muffinipellille ja paista 10 minuuttia. Helppoa ja supernopeaa!

4. Tacomaustettu nyhtökauramunakas

Tätä munakasta kelpaa tarjota vaikka perjantaiherkkuna tai viikonlopun brunssilla! Tee munakkaan pinnalle meksikolaistyylinen salaatti avokadosta, korianterista ja tomaatista ja tarjoile koko herkku nachojen kanssa.

5. Jauhelihalla täytetty kasvismunakas

Upota pavut ja paprikasuikaleet peltimunakkaaseen ja laita uuniin. Sillä aikaa, kun munakas kypsyy, voit paistaa sille tomaattisen jauhelihatäytteen. Rullaa mausteinen täyte hauskasti raidallisen munakaslevyn sisälle ja leikkaa viipaleiksi.

Täältä löydät vinkit, joilla teet mehevimmät uunimunakkaat:

Katso kaikki munakasreseptit!