Paprikauunimunakkaat

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Fetalla maustetut uunimunakkaat paistetaan nyt paprikaveneissä. Suolaisella munakkaalla täytetyt makeat suippopaprikat maistuvat aamu- ja iltapalalla, brunssilla tai lounaalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(4−6 kpl) makeita suippopaprikoita
6 kplkananmunaa
1 1/2 dlpaksua jogurttia
1 dlruohosipulia hienonnettuna
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa
180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele paprikat. Halkaise kantoineen pitkittäin niin, että syntyy kaksi syvää venettä. Poista siemenet, mutta jätä kannat paikoilleen. Asettele paprikat pellille leivinpaperin päälle tai isoon vuokaan ja tue toisiaan vasten.

    MääräAinesosa
    600 g(4−6 kpl) makeita suippopaprikoita
  2. 2

    Riko munat kaatonokalliseen kannuun tai kulhoon. Vatkaa joukkoon jogurtti, ruohosipuli, mustapippuri ja suola. Kaada munakasseos paprikoihin.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    1 1/2 dlpaksua jogurttia
    1 dlruohosipulia hienonnettuna
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes munakkaat ovat hieman hyytyneet. Murustele pinnalle salaattijuusto ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.4.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä