Paprikauunimunakkaat | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paprikauunimunakkaat

Paprikauunimunakkaat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Fetalla maustetut uunimunakkaat kypsyvät hauskoissa paprikaveneissä. Makea suippopaprika on maultaan pehmeää ja sopii täydellisesti näihin helppoihin täytettyihin uunimunakkaisiin. Nauti aamu- tai iltapalalla, brunssilla tai lounaalla.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
(4−6 kpl) makeita suippopaprikoita
6 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele paprikat. Halkaise kantoineen pitkittäin niin, että syntyy kaksi syvää venettä. Poista siemenet, mutta jätä kannat paikoilleen. Asettele paprikat pellille leivinpaperin päälle tai isoon vuokaan ja tue toisiaan vasten.

600 g
(4−6 kpl) makeita suippopaprikoita
2

Riko munat kaatonokalliseen kannuun tai kulhoon. Vatkaa joukkoon jogurtti, ruohosipuli, mustapippuri ja suola. Kaada munakasseos paprikoihin.

6 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes munakkaat ovat hieman hyytyneet. Murustele pinnalle salaattijuusto ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.4.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1150

275

16,0 g

7,3 g

10,3 g

10,3 g

3,0 g

19,8 g

2,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli