Pinaatti-perunamunakas

arvosana5/5

(3)arviota
12 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Uunissa kypsennettyyn munakkaaseen saa upotettua tähdeperunat. Perunamunakas saa lisäkseen pinaattia ja valmistuu nopeasti uunissa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
80 g(1 ps) babypinaattia
3 kplkeitettyä perunaa
8 kplkananmunaa
50 gparmesaaniraastetta
2 dlkermaa
1 dlmaitoa
1/2 kplsuolaa
1/4 tlvalkopippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori ja viipaloi perunat. Riko munat ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kerma, maito ja mausteet.

    MääräAinesosa
    80 g(1 ps) babypinaattia
    3 kplkeitettyä perunaa
    8 kplkananmunaa
    50 gparmesaaniraastetta
    2 dlkermaa
    1 dlmaitoa
    1/4 tlvalkopippuria rouhittuna
    1/2 kplsuolaa
  2. 2

    Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Leikkaa vuoan yli menevä paperi pois. Kaada vuoan pohjalle puolet pinaatinlehdistä. Lisää päälle perunaviipaleet ja aseta päälle loput pinaatit. Kaada päälle munaseos.

  3. 3

    Kypsennä munakasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt. Ruskista pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla. Leikkaa annospaloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 80 g (1 ps) babypinaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä