Pinaatti-perunamunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaatti-perunamunakas uunissa

Pinaatti-perunamunakas

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Uunissa kypsennettyyn munakkaaseen saa upotettua tähdeperunat. Perunamunakas saa lisäkseen pinaattia ja valmistuu nopeasti uunissa.

Ainekset

1 kpl
(80 g) babypinaattia
3 kpl
Keitettyä perunaa
8 kpl
Kananmunaa
50 g
Parmesaaniraastetta
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori ja viipaloi perunat. Riko munat ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kerma, maito ja mausteet.

1 kpl
(80 g) babypinaattia
3 kpl
Keitettyä perunaa
8 kpl
Kananmunaa
50 g
Parmesaaniraastetta
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
Rouhittua valkopippuria
Suolaa
2

Kastele leivinpaperiarkki ja vuoraa paperilla kakkuvuoka (halk. 20 cm). Leikkaa vuoan yli menevä paperi pois. Kaada vuoan pohjalle puolet pinaatinlehdistä. Lisää päälle perunaviipaleet ja aseta päälle loput pinaatit. Kaada päälle munaseos.

3

Kypsennä munakasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt. Ruskista pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla. Leikkaa annospaloiksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.7.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

587

140

11,3 g

6,4 g

3,3 g

1,0 g

0,2 g

6,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 pussi (80 g) babypinaattia,

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli