Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaatti-perunamunakas

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Uunissa kypsennettyyn munakkaaseen saa upotettua tähdeperunat. Perunamunakas saa lisäkseen pinaattia ja valmistuu nopeasti uunissa.

Ainekset

80 g
(1 ps) babypinaattia
3 kpl
Keitettyä perunaa
8 kpl
Kananmunaa
50 g
Parmesaaniraastetta
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori ja viipaloi perunat. Riko munat ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kerma, maito ja mausteet.

80 g
(1 ps) babypinaattia
3 kpl
Keitettyä perunaa
8 kpl
Kananmunaa
50 g
Parmesaaniraastetta
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
Rouhittua valkopippuria
Suolaa
2

Kastele leivinpaperiarkki ja vuoraa paperilla kakkuvuoka (halk. 20 cm). Leikkaa vuoan yli menevä paperi pois. Kaada vuoan pohjalle puolet pinaatinlehdistä. Lisää päälle perunaviipaleet ja aseta päälle loput pinaatit. Kaada päälle munaseos.

3

Kypsennä munakasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt. Ruskista pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla. Leikkaa annospaloiksi.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.7.2016
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

140

587

11,3 g

6,4 g

3,3 g

1,0 g

0,2 g

6,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

80 g (1 ps) babypinaattia,

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli