Jauheliha-kukkakaalipelti

arvosana4/5

(17)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Onko tässä uusi arkiruokasuosikki? Koko perheelle maistuva kaaliruoka valmistuu pienellä vaivalla pizzamausteisesta jauheliha-tomaattikastikkeesta ja kukkakaalista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 rs) naudan jauhelihaa (10 %)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
390 g(1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
600 g(1 kpl) kukkakaalia
150 g(1 ps) juustoraastetta

Lisäksi

(pikkutomaatteja)
(basilikaa)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki. Sekoita tomaattimurska, pippuri ja suola kastikkeeseen. Hauduta kukkakaalin käsittelyn ajan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) naudan jauhelihaa (10 %)
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    390 g(1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Halkaise kaali ja leikkaa se vajaan 1 cm:n viipaleiksi ja edelleen sopiviksi suupaloiksi. Levitä palat leivinpaperille pellille. Kaada kastike tasaisesti kaalien päälle. Ripottele juusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu hieman. Kaalit saavat jäädä napakoiksi.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) kukkakaalia
    150 g(1 ps) juustoraastetta
  3. 3

    Lisää halutessasi valmiin jauheliha-kukkakaalipellin päälle puolitettuja pikkutomaatteja ja basilikaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    (pikkutomaatteja)
    (basilikaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (pikkutomaatteja), (basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
26.8.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä