Jauheliha-kukkakaalipelti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Onko tässä uusi arkiruokasuosikki? Koko perheelle maistuva kaaliruoka valmistuu pienellä vaivalla pizzamausteisesta jauheliha-tomaattikastikkeesta ja kukkakaalista.
| 400 g | (1 rs) naudan jauhelihaa (10 %) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 390 g | (1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (pikkutomaatteja) | |
| (basilikaa) | |
- 1.
Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki. Sekoita tomaattimurska, pippuri ja suola kastikkeeseen. Hauduta kukkakaalin käsittelyn ajan.
- 2.
Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Halkaise kaali ja leikkaa se vajaan 1 cm:n viipaleiksi ja edelleen sopiviksi suupaloiksi. Levitä palat leivinpaperille pellille. Kaada kastike tasaisesti kaalien päälle. Ripottele juusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu hieman. Kaalit saavat jäädä napakoiksi.
- 3.
Lisää halutessasi valmiin jauheliha-kukkakaalipellin päälle puolitettuja pikkutomaatteja ja basilikaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Onko tässä uusi arkiruokasuosikki? Koko perheelle maistuva kaaliruoka valmistuu pienellä vaivalla pizzamausteisesta jauheliha-tomaattikastikkeesta ja kukkakaalista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 rs) naudan jauhelihaa (10 %) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 390 g | (1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Lisäksi | |
| (pikkutomaatteja) | |
| (basilikaa) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki. Sekoita tomaattimurska, pippuri ja suola kastikkeeseen. Hauduta kukkakaalin käsittelyn ajan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 rs) naudan jauhelihaa (10 %) 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 390 g (1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 2
Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Halkaise kaali ja leikkaa se vajaan 1 cm:n viipaleiksi ja edelleen sopiviksi suupaloiksi. Levitä palat leivinpaperille pellille. Kaada kastike tasaisesti kaalien päälle. Ripottele juusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu hieman. Kaalit saavat jäädä napakoiksi.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) kukkakaalia 150 g (1 ps) juustoraastetta - 3
Lisää halutessasi valmiin jauheliha-kukkakaalipellin päälle puolitettuja pikkutomaatteja ja basilikaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa (pikkutomaatteja) (basilikaa)
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1382
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1382
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (pikkutomaatteja), (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























