Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jauheliha-kukkakaalipelti

Jauheliha-kukkakaalipelti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Onko tässä uusi arkiruokasuosikki? Koko perheelle maistuva kaaliruoka valmistuu pienellä vaivalla pizzamausteisesta jauheliha-tomaattikastikkeesta ja kukkakaalista.

Ainekset

400 g
(1 rs) naudan jauhelihaa (10 %)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
390 g
(1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
600 g
(1 kpl) kukkakaalia
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Lisäksi

(pikkutomaatteja)
(basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki. Sekoita tomaattimurska, pippuri ja suola kastikkeeseen. Hauduta kukkakaalin käsittelyn ajan.

400 g
(1 rs) naudan jauhelihaa (10 %)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
390 g
(1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
2

Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Halkaise kaali ja leikkaa se vajaan 1 cm:n viipaleiksi ja edelleen sopiviksi suupaloiksi. Levitä palat leivinpaperille pellille. Kaada kastike tasaisesti kaalien päälle. Ripottele juusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu hieman. Kaalit saavat jäädä napakoiksi.

600 g
(1 kpl) kukkakaalia
150 g
(1 ps) juustoraastetta
3

Lisää halutessasi valmiin jauheliha-kukkakaalipellin päälle puolitettuja pikkutomaatteja ja basilikaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

(pikkutomaatteja)
(basilikaa)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2022
Muokattu: 26.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1370

16,0 g

8,3 g

9,3 g

8,5 g

5,5 g

33,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(pikkutomaatteja),

(basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli