Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki. Sekoita tomaattimurska, pippuri ja suola kastikkeeseen. Hauduta kukkakaalin käsittelyn ajan.
Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Halkaise kaali ja leikkaa se vajaan 1 cm:n viipaleiksi ja edelleen sopiviksi suupaloiksi. Levitä palat leivinpaperille pellille. Kaada kastike tasaisesti kaalien päälle. Ripottele juusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu hieman. Kaalit saavat jäädä napakoiksi.
Lisää halutessasi valmiin jauheliha-kukkakaalipellin päälle puolitettuja pikkutomaatteja ja basilikaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
327
1370
16,0 g
8,3 g
9,3 g
8,5 g
5,5 g
33,0 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(pikkutomaatteja),
(basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli