- Keitetyt perunat ja perunamuusin voi pakastaa. Keitettyjen perunoiden rakenne saattaa muuttua murenevaksi, mutta ne ovat silti käyttökelpoisia pyttipannussa ja munakkaassa.
- Lisää keitettyjä perunoita munakkaaseen tai mureketaikinaan.
- Keitetyistä perunoista saa litistämällä ja uunissa paahtamalla herkullisia mäiskypottuja. Tee lopuista keitinperunoista perunasalaattia.
- Käytä pottuja erilaisissa keitoissa.
- Perunamuusi säilyy myös jääkaapissa useita päiviä. Sen voi maustaa vaikkapa sinapilla tai yrteillä.
- Leivo muusinjämistä rieskoja lisäämällä jauhoja muusiin. Paista 250 asteessa 10 minuuttia.

Hyvää hävikistä: vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Ylijääneestä perunamuusista valmistuu herkullisia rieskoja ja keitetty pasta ja riisi ovat mainio lisä salaatteihin ja keittoihin. Katso vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön ja hyödynnä hävikki!
Peruna
Riisi
- Keitetyn riisin tähteet voi sekoittaa munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.
- Tee jämäriisiwokkia: Paista pannulla kasviksia, lisää joukkoon keitetty riisi ja mausta aasialaisittain. Lisää lopuksi joukkoon esimerkiksi katkarapuja ja kuumenna.
- Keitettyä riisiä voi lisätä salaattiin, hedelmäsalaattiin, rahkaan tai vaikkapa sämpylä- tai pannukakkutaikinaan.
- Tee ylijääneestä riisipuurosta trifle tai appelsiiniriisiä.
Pasta
- Keitetty pasta säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta se liisteröityy sisältämänsä tärkkelyksen vuoksi. Kuumentaminen ja loraus öljyä parantaa rakennetta.
- Keitetyn pastan tähteet voi sekoittaa salaattiin, munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.