Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsa-pastasalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Mausta kesäinen pastasalaatti sitruunaisella fetamurulla ja paistetulla kesäkurpitsalla. Pannulla paistaminen valkosipulin kanssa tekee kesäkurpitsan maulle ihmeitä. Tarjoa salaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

250 g
(½ ps) kaurapastaa
400 g
(2 pientä) kesäkurpitsaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
sitruuna
1/2 kpl
ruukkua sitruunamelissaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 kpl) suippopaprikaa

Koristeluun

sitruunamelissaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~14
46
/yht. 10 tuotetta
(hinta Prismassa 04.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja siirrä kulhoon jäähtymään.

250 g
(½ ps) kaurapastaa
2

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista siinä puolet valkosipulista kullanruskeiksi keskilämmöllä koko ajan käännellen, ettei valkosipuli tummu liikaa. Lisää pannulle puolet kesäkurpitsasta, mausta ripauksella suolaa ja paista noin 5 minuuttia läpikuultaviksi, käännä puolivälissä. Lisää paistetut kesäkurpitsat ja valkosipulit pastan joukkoon. Valmista loput valkosipulit ja kesäkurpitsat samoin.

400 g
(2 pientä) kesäkurpitsaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
3

Murustele feta syvälle lautaselle. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (n. ½ dl). Hienonna sitruunamelissa. Mausta feta sitruunankuorella ja -mehulla, sitruunamelissalla ja pippurilla. Kääntele fetaseos pastaan.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
sitruuna
1/2 kpl
ruukkua sitruunamelissaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja lisää salaattiin. Koristele valmis salaatti sitruunamelissalla.

150 g
(1 kpl) suippopaprikaa
sitruunamelissaa

Vinkki: Pienet kiinteät kesäkurpitsat ovat parhaita pannulla paistoon. Voit korvata sitruunamelissan lehtipersiljalla.

Hyvästi hävikki: Käytä loppu sitruunamelissa raikkaaseen makuveteen. Lisää kylmään veteen sitruunamelissan lehtiä, kurkkuviipaleita ja jääpaloja.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.2.2006
|
Muokattu: 31.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

458

1915

19,5 g

8,0 g

46,8 g

5,8 g

5,3 g

19,5 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli