Kesäkurpitsa-pastasalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Mausta kesäinen pastasalaatti sitruunaisella fetamurulla ja paistetulla kesäkurpitsalla. Pannulla paistaminen valkosipulin kanssa tekee kesäkurpitsan maulle ihmeitä. Tarjoa salaatti rapeakuorisen leivän kanssa.
| 250 g | (½ ps) kaurapastaa |
| 400 g | kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 200 g | fetajuustoa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | ruukkua sitruunamelissaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 kpl) suippopaprikaa |
| Koristeluun | |
|---|---|
| sitruunamelissaa | |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja siirrä kulhoon jäähtymään.
- 2.
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista siinä puolet valkosipulista kullanruskeiksi keskilämmöllä koko ajan käännellen, ettei valkosipuli tummu liikaa. Lisää pannulle puolet kesäkurpitsasta, mausta ripauksella suolaa ja paista noin 5 minuuttia läpikuultaviksi, käännä puolivälissä. Lisää paistetut kesäkurpitsat ja valkosipulit pastan joukkoon. Valmista loput valkosipulit ja kesäkurpitsat samoin.
- 3.
Murustele feta syvälle lautaselle. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (n. ½ dl). Hienonna sitruunamelissa. Mausta feta sitruunankuorella ja -mehulla, sitruunamelissalla ja pippurilla. Kääntele fetaseos pastaan.
- 4.
Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja lisää salaattiin. Koristele valmis salaatti sitruunamelissalla.
Kesäkurpitsa-pastasalaatti
arvosana5/5
30 min
Mausta kesäinen pastasalaatti sitruunaisella fetamurulla ja paistetulla kesäkurpitsalla. Pannulla paistaminen valkosipulin kanssa tekee kesäkurpitsan maulle ihmeitä. Tarjoa salaatti rapeakuorisen leivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (½ ps) kaurapastaa |
| 400 g | kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 200 g | fetajuustoa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | ruukkua sitruunamelissaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 kpl) suippopaprikaa |
Koristeluun | |
| sitruunamelissaa | |
Valmistus
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja siirrä kulhoon jäähtymään.
Määrä Ainesosa 250 g (½ ps) kaurapastaa - 2
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista siinä puolet valkosipulista kullanruskeiksi keskilämmöllä koko ajan käännellen, ettei valkosipuli tummu liikaa. Lisää pannulle puolet kesäkurpitsasta, mausta ripauksella suolaa ja paista noin 5 minuuttia läpikuultaviksi, käännä puolivälissä. Lisää paistetut kesäkurpitsat ja valkosipulit pastan joukkoon. Valmista loput valkosipulit ja kesäkurpitsat samoin.
Määrä Ainesosa 400 g kesäkurpitsaa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 1/2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa - 3
Murustele feta syvälle lautaselle. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (n. ½ dl). Hienonna sitruunamelissa. Mausta feta sitruunankuorella ja -mehulla, sitruunamelissalla ja pippurilla. Kääntele fetaseos pastaan.
Määrä Ainesosa 200 g fetajuustoa 1 kpl sitruuna 1/2 kpl ruukkua sitruunamelissaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja lisää salaattiin. Koristele valmis salaatti sitruunamelissalla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 kpl) suippopaprikaa sitruunamelissaa
Vinkki: Pienet kiinteät kesäkurpitsat ovat parhaita pannulla paistoon. Voit korvata sitruunamelissan lehtipersiljalla.
Hyvästi hävikki: Käytä loppu sitruunamelissa raikkaaseen makuveteen. Lisää kylmään veteen sitruunamelissan lehtiä, kurkkuviipaleita ja jääpaloja.
Ravintosisältö
458
Energiaa kcal
1915
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,8 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
458
Energiaa kcal
1915
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,8 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























