Kesäkurpitsa-pastasalaatti

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Mausta kesäinen pastasalaatti sitruunaisella fetamurulla ja paistetulla kesäkurpitsalla. Pannulla paistaminen valkosipulin kanssa tekee kesäkurpitsan maulle ihmeitä. Tarjoa salaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(½ ps) kaurapastaa
400 gkesäkurpitsaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 1/2 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
200 gfetajuustoa
1 kplsitruuna
1/2 kplruukkua sitruunamelissaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 kpl) suippopaprikaa

Koristeluun

sitruunamelissaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja siirrä kulhoon jäähtymään.

    MääräAinesosa
    250 g(½ ps) kaurapastaa
  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista siinä puolet valkosipulista kullanruskeiksi keskilämmöllä koko ajan käännellen, ettei valkosipuli tummu liikaa. Lisää pannulle puolet kesäkurpitsasta, mausta ripauksella suolaa ja paista noin 5 minuuttia läpikuultaviksi, käännä puolivälissä. Lisää paistetut kesäkurpitsat ja valkosipulit pastan joukkoon. Valmista loput valkosipulit ja kesäkurpitsat samoin.

    MääräAinesosa
    400 gkesäkurpitsaa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 1/2 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Murustele feta syvälle lautaselle. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (n. ½ dl). Hienonna sitruunamelissa. Mausta feta sitruunankuorella ja -mehulla, sitruunamelissalla ja pippurilla. Kääntele fetaseos pastaan.

    MääräAinesosa
    200 gfetajuustoa
    1 kplsitruuna
    1/2 kplruukkua sitruunamelissaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja lisää salaattiin. Koristele valmis salaatti sitruunamelissalla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 kpl) suippopaprikaa
    sitruunamelissaa

Vinkki: Pienet kiinteät kesäkurpitsat ovat parhaita pannulla paistoon. Voit korvata sitruunamelissan lehtipersiljalla.

Hyvästi hävikki: Käytä loppu sitruunamelissa raikkaaseen makuveteen. Lisää kylmään veteen sitruunamelissan lehtiä, kurkkuviipaleita ja jääpaloja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä