Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja siirrä kulhoon jäähtymään.
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista siinä puolet valkosipulista kullanruskeiksi keskilämmöllä koko ajan käännellen, ettei valkosipuli tummu liikaa. Lisää pannulle puolet kesäkurpitsasta, mausta ripauksella suolaa ja paista noin 5 minuuttia läpikuultaviksi, käännä puolivälissä. Lisää paistetut kesäkurpitsat ja valkosipulit pastan joukkoon. Valmista loput valkosipulit ja kesäkurpitsat samoin.
Murustele feta syvälle lautaselle. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu (n. ½ dl). Hienonna sitruunamelissa. Mausta feta sitruunankuorella ja -mehulla, sitruunamelissalla ja pippurilla. Kääntele fetaseos pastaan.
Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi ja lisää salaattiin. Koristele valmis salaatti sitruunamelissalla.
Vinkki: Pienet kiinteät kesäkurpitsat ovat parhaita pannulla paistoon. Voit korvata sitruunamelissan lehtipersiljalla.
Hyvästi hävikki: Käytä loppu sitruunamelissa raikkaaseen makuveteen. Lisää kylmään veteen sitruunamelissan lehtiä, kurkkuviipaleita ja jääpaloja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
458
1915
19,5 g
8,0 g
46,8 g
5,8 g
5,3 g
19,5 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli