Nasi goreng
30 min

Nappaa talteen!
Indonesialainen riisipannu nasi goreng on helppo tehdä vaikka yli jääneestä keitetystä riisistä. Paistettu riisi saa wokissa kavereikseen kanaa, kasviksia ja kananmunaa. Kruunaa kanawokki raikkaalla korianterilla.
| 2 dl | riisiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 20 g | inkivääriä (2 rkl raastettuna) |
| 1 kpl | lime |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | kanan fileesuikaleita |
| 1/2 - 1 tl | chilirouhetta |
| 100 g | (1/2 ps) pakasteherneitä |
| 2 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
- 1.
Keitä riisi pakkauksen mukaan kypsäksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprika. Kuori ja raasta inkivääri. Purista limen mehu kulhoon. Kuumenna öljy wokissa tai isolla paistinpannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja paista niitä öljyssä hetki.
- 3.
Lisää kanasuikaleet ja chilirouhe, paista kana kypsäksi. Lisää kypsä riisi, paprikakuutiot ja herneet pannulle. Paista, kunnes riisi saa vähän väriä.
- 4.
Mausta soijalla ja suolalla. Riko 2 munaa pannuun ja sekoita, kunnes munat juuri ja juuri kypsyvät. Paista loput munat toisella pannulla ja lisää ne annosten pinnalle. Mausta ruoka hienonnetulla korianterilla.
Indonesialainen riisipannu nasi goreng on helppo tehdä vaikka yli jääneestä keitetystä riisistä. Paistettu riisi saa wokissa kavereikseen kanaa, kasviksia ja kananmunaa. Kruunaa kanawokki raikkaalla korianterilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | riisiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 20 g | inkivääriä (2 rkl raastettuna) |
| 1 kpl | lime |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | kanan fileesuikaleita |
| 1/2 - 1 tl | chilirouhetta |
| 100 g | (1/2 ps) pakasteherneitä |
| 2 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
Valmistus
- 1
Keitä riisi pakkauksen mukaan kypsäksi.
Määrä Ainesosa 2 dl riisiä - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprika. Kuori ja raasta inkivääri. Purista limen mehu kulhoon. Kuumenna öljy wokissa tai isolla paistinpannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja paista niitä öljyssä hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl paprika 20 g inkivääriä (2 rkl raastettuna) 1 kpl lime 3 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää kanasuikaleet ja chilirouhe, paista kana kypsäksi. Lisää kypsä riisi, paprikakuutiot ja herneet pannulle. Paista, kunnes riisi saa vähän väriä.
Määrä Ainesosa 300 g kanan fileesuikaleita 1/2 - 1 tl chilirouhetta 100 g (1/2 ps) pakasteherneitä - 4
Mausta soijalla ja suolalla. Riko 2 munaa pannuun ja sekoita, kunnes munat juuri ja juuri kypsyvät. Paista loput munat toisella pannulla ja lisää ne annosten pinnalle. Mausta ruoka hienonnetulla korianterilla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 2 rkl makeaa soijakastiketta 6 kpl kananmunaa 1 kpl (ruukku) korianteria
Ravintosisältö
493
Energiaa kcal
2062
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
493
Energiaa kcal
2062
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 - 1 tl Chilirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























