Nasi goreng | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Nasi goreng

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nasi goreng on indonesialainen maukas ruoka, joka syntyy helposti riisistä, kasviksista, kananmunista ja mausteista.

Ainekset

1 kpl
Pieni sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 - 2 tl
Hienonnettua inkivääriä
1/2 tl
Chilirouhetta
300 g
Suikaloitua broileria
3 rkl
Öljyä
4 dl
Keitettyä riisiä
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1 dl
Pakasteherneitä
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 - 4 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Kuumenna öljy vokissa tai isolla pannulla. Paista hetki sipuleita, inkivääriä ja chilirouhetta. Lisää broilerisuikaleet ja paista kypsiksi.

2

Lisää riisi, paprikakuutiot ja herneet. Paista, kunnes riisi saa vähän väriä. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Riko munat pannuun ja sekoita, kunnes munat juuri ja juuri kypsyvät.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1567

375

16,8 g

2,5 g

27,3 g

2,5 g

1,8 g

27,0 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 - 2 tl Hienonnettua inkivääriä,

0,5 tl Chilirouhetta,

1 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli