Appelsiiniriisi
60 min

Nappaa talteen!
Riisipuurosta valmistettu appelsiiniriisi tuo monelle mieleen muistoja lapsuudesta. Tarjoa kuohkea, lempeän makuinen appelsiiniriisi jälkiruokana tai välipalana.
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | puuroriisiä |
| 5 dl | maitoa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 - 4 kpl | appelsiinia |
| (minttua) |
- 1.
Kuumenna vesi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ja riisi on kypsää. Anna puuron jäähtyä välillä sekoittaen.
- 2.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Sekoita vaahto nostellen jäähtyneen puuron joukkoon.
- 3.
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi. Paloittele hedelmälihat. Jos appelsiinit ovat hyvin mehukkaita, voit valuttaa niitä hetken siivilässä, jottei appelsiiniriisistä tule liian löysää. Sekoita appelsiinit riisi-kermaseokseen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Viimeistele halutessasi mintulla.
Appelsiiniriisi
Riisipuurosta valmistettu appelsiiniriisi tuo monelle mieleen muistoja lapsuudesta. Tarjoa kuohkea, lempeän makuinen appelsiiniriisi jälkiruokana tai välipalana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | puuroriisiä |
| 5 dl | maitoa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 - 4 kpl | appelsiinia |
| (minttua) |
Valmistus
- 1
Kuumenna vesi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ja riisi on kypsää. Anna puuron jäähtyä välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1 dl puuroriisiä 5 dl maitoa - 2
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Sekoita vaahto nostellen jäähtyneen puuron joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 1 tl vaniljasokeria 2 rkl sokeria - 3
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi. Paloittele hedelmälihat. Jos appelsiinit ovat hyvin mehukkaita, voit valuttaa niitä hetken siivilässä, jottei appelsiiniriisistä tule liian löysää. Sekoita appelsiinit riisi-kermaseokseen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Viimeistele halutessasi mintulla.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl appelsiinia (minttua)
Vinkki: Jos haluat erityisen kuohkean lopputuloksen, vatkaa kylmää riisipuuroa viitisen minuuttia ennen kermavaahdon ja appelsiinien lisäämistä.
Ravintosisältö
266
Energiaa kcal
1114
Energiaa kj
13,2 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
19,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
266
Energiaa kcal
1114
Energiaa kj
13,2 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
19,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl vettä, (minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























