Appelsiiniriisi

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Riisipuurosta valmistettu appelsiiniriisi tuo monelle mieleen muistoja lapsuudesta. Tarjoa kuohkea, lempeän makuinen appelsiiniriisi jälkiruokana tai välipalana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvettä
1 dlpuuroriisiä
5 dlmaitoa
2 dl(1 prk) vispikermaa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
3 - 4 kplappelsiinia
(minttua)

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ja riisi on kypsää. Anna puuron jäähtyä välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1 dlpuuroriisiä
    5 dlmaitoa
  2. 2

    Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Sekoita vaahto nostellen jäähtyneen puuron joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    1 tlvaniljasokeria
    2 rklsokeria
  3. 3

    Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi. Paloittele hedelmälihat. Jos appelsiinit ovat hyvin mehukkaita, voit valuttaa niitä hetken siivilässä, jottei appelsiiniriisistä tule liian löysää. Sekoita appelsiinit riisi-kermaseokseen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Viimeistele halutessasi mintulla.

    MääräAinesosa
    3 - 4 kplappelsiinia
    (minttua)

Vinkki: Jos haluat erityisen kuohkean lopputuloksen, vatkaa kylmää riisipuuroa viitisen minuuttia ennen kermavaahdon ja appelsiinien lisäämistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl vettä, (minttua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
19.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä