Appelsiiniriisi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Riisipuurosta valmistettu appelsiiniriisi tuo monelle mieleen muistoja lapsuudesta. Tarjoa kuohkea, lempeän makuinen appelsiiniriisi jälkiruokana tai välipalana.

Ainekset

2 dl
vettä
1 dl
puuroriisiä
5 dl
maitoa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 - 4 kpl
appelsiinia
(minttua)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna vesi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ja riisi on kypsää. Anna puuron jäähtyä välillä sekoittaen.

2 dl
vettä
1 dl
puuroriisiä
5 dl
maitoa
2

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Sekoita vaahto nostellen jäähtyneen puuron joukkoon.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
3

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi. Paloittele hedelmälihat. Jos appelsiinit ovat hyvin mehukkaita, voit valuttaa niitä hetken siivilässä, jottei appelsiiniriisistä tule liian löysää. Sekoita appelsiinit riisi-kermaseokseen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Viimeistele halutessasi mintulla.

3 - 4 kpl
appelsiinia
(minttua)

Vinkki: Jos haluat erityisen kuohkean lopputuloksen, vatkaa kylmää riisipuuroa viitisen minuuttia ennen kermavaahdon ja appelsiinien lisäämistä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 20.1.2014
Muokattu: 9.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1114

266

13,2 g

9,0 g

29,7 g

19,0 g

2,5 g

4,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl vettä,

(minttua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli