Kuumenna vesi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ja riisi on kypsää. Anna puuron jäähtyä välillä sekoittaen.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Sekoita vaahto nostellen jäähtyneen puuron joukkoon.
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi. Paloittele hedelmälihat. Jos appelsiinit ovat hyvin mehukkaita, voit valuttaa niitä hetken siivilässä, jottei appelsiiniriisistä tule liian löysää. Sekoita appelsiinit riisi-kermaseokseen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Viimeistele halutessasi mintulla.
Vinkki: Jos haluat erityisen kuohkean lopputuloksen, vatkaa kylmää riisipuuroa viitisen minuuttia ennen kermavaahdon ja appelsiinien lisäämistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
266
1114
13,2 g
9,0 g
29,7 g
19,0 g
2,5 g
4,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl vettä,
(minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli