Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen perunakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Iki-ihana klassikko, perunakeitto, saa uutta ytyä cheddarjuustosta. Pakkaa keitto termariin evääksi ja kruunaa samettinen soppa paahdetulla sipulilla ja pirtsakalla roseepippurilla.

Ainekset

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kg
jauhoisia perunoita
250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)

Lisäksi

4 rkl
paahdettua sipulia
1 rkl
murskattua roseepippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan.

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kg
jauhoisia perunoita
2

Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

3

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja anna keiton lämmetä. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Tarkista maku. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja roseepippurilla juuri ennen syömistä.

250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 rkl
murskattua roseepippuria
4 rkl
paahdettua sipulia
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.1.2019
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

399

1668

17,0 g

9,3 g

39,8 g

6,5 g

6,3 g

17,5 g

4,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli