Juustoinen perunakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen perunakeitto

Juustoinen perunakeitto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Iki-ihana klassikko, perunakeitto, saa uutta ytyä cheddarjuustosta. Pakkaa keitto termariin evääksi ja kruunaa samettinen soppa paahdetulla sipulilla ja pirtsakalla roseepippurilla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 kg
jauhoisia perunoita
250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)

LISÄKSI

4 rkl
paahdettua sipulia
1 rkl
murskattua roseepippuria

Näin teet

1

Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan.

1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1 kg
jauhoisia perunoita
2

Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

3

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja anna keiton lämmetä. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Tarkista maku. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja roseepippurilla juuri ennen syömistä.

250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 rkl
murskattua roseepippuria
4 rkl
paahdettua sipulia
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g151 g
Proteiinia17 g66 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj1558 6233
Energiaa kcal372 1489

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kasvisliemikuutiota

  • sipuli

  • valkosipulinkynttä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g151 g
Proteiinia17 g66 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj1558 6233
Energiaa kcal372 1489

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kasvisliemikuutiota

  • sipuli

  • valkosipulinkynttä

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.