Juustoinen perunakeitto

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Iki-ihana klassikko, perunakeitto, saa uutta ytyä cheddarjuustosta. Pakkaa keitto termariin evääksi ja kruunaa samettinen soppa paahdetulla sipulilla ja pirtsakalla roseepippurilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kgjauhoisia perunoita
250 g(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija)

Lisäksi

4 rklpaahdettua sipulia
1 rklmurskattua roseepippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    1 kgjauhoisia perunoita
  2. 2

    Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

  3. 3

    Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja anna keiton lämmetä. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Tarkista maku. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja roseepippurilla juuri ennen syömistä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija)
    1 rklmurskattua roseepippuria
    4 rklpaahdettua sipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä