Juustoinen perunakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoinen perunakeitto

Juustoinen perunakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Iki-ihana klassikko, perunakeitto, saa uutta ytyä cheddarjuustosta. Pakkaa keitto termariin evääksi ja kruunaa samettinen soppa paahdetulla sipulilla ja pirtsakalla roseepippurilla.

Ainekset

1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 kg
jauhoisia perunoita
250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)

lisäksi

4 rkl
paahdettua sipulia
1 rkl
murskattua roseepippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan.

1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1 kg
jauhoisia perunoita
2

Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

3

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja anna keiton lämmetä. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Tarkista maku. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja roseepippurilla juuri ennen syömistä.

250 g
(1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 rkl
murskattua roseepippuria
4 rkl
paahdettua sipulia
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1558

372

15,8 g

8,8 g

37,8 g

6,0 g

5,5 g

16,5 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kasvisliemikuutiota ,

sipuli,

valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli