Juustoinen perunakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Iki-ihana klassikko, perunakeitto, saa uutta ytyä cheddarjuustosta. Pakkaa keitto termariin evääksi ja kruunaa samettinen soppa paahdetulla sipulilla ja pirtsakalla roseepippurilla.
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kg | jauhoisia perunoita |
| 250 g | (1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 rkl | paahdettua sipulia |
| 1 rkl | murskattua roseepippuria |
- 1.
Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan.
- 2.
Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
- 3.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja anna keiton lämmetä. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Tarkista maku. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja roseepippurilla juuri ennen syömistä.
Iki-ihana klassikko, perunakeitto, saa uutta ytyä cheddarjuustosta. Pakkaa keitto termariin evääksi ja kruunaa samettinen soppa paahdetulla sipulilla ja pirtsakalla roseepippurilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kg | jauhoisia perunoita |
| 250 g | (1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija) |
Lisäksi | |
| 4 rkl | paahdettua sipulia |
| 1 rkl | murskattua roseepippuria |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 1 kg jauhoisia perunoita - 2
Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
- 3
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja anna keiton lämmetä. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Tarkista maku. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja roseepippurilla juuri ennen syömistä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) juoksevaa cheddar-sulatejuustoa (koskenlaskija) 1 rkl murskattua roseepippuria 4 rkl paahdettua sipulia
Ravintosisältö
401
Energiaa kcal
1680
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
401
Energiaa kcal
1680
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























