Paistettu riisi

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Paistettu riisi on kuin thaimaalainen pyttipannu. Voit käyttää siihen yli jäänyttä kypsää riisiä ja niitä aineksia, joita kaapista löytyy. Paista wokkiin mukaan broileria ja kananmunaa tai tee kasvisversio. Tulisen ruoan ystävä voi säätää ruoan mausteisuutta chilikastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlriisiä (noin 4 dl keitettynä)
2 rklrypsiöljyä
2 kplkananmunaa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
400 gbroilerinsuikaleita
300 g(1 ps) pakastekasviksia
2 tlfariinisokeria
1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 rklkalakastiketta
1 rklseesamiöljyå
1 kplruukku ruohosipulia
125 g(0,5 rs) kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria

Lisäksi

1 kpllime

Valmistus

  1. 1

    Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta ja anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlriisiä (noin 4 dl keitettynä)
  2. 2

    Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä wokkipannussa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada pannulle. Liikuttele munamassaa puulastalla niin, että se hyytyy tasaisesti. Siirrä hyytynyt muna lautaselle ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Jätä odottamaan.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja hetken kuluttua sipulit. Paista sekoitellen, kunnes broilerit ovat kypsiä ja sipulit kuullottuneet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
    400 gbroilerinsuikaleita
  4. 4

    Lisää pakastekasvikset ja riisi pannulle. Jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat kuumia ja riisi saanut hiukan väriä. Mausta sokerilla, soija- ja kalakastikkeilla sekä seesamiöljyllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    300 g(1 ps) pakastekasviksia
    2 tlfariinisokeria
    1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1 rklkalakastiketta
    1 rklseesamiöljyå
  5. 5

    Hienonna ruohosipuli ja puolita pestyt tomaatit. Lisää ruohosipuli, tomaatit ja kananmunasuikaleet ruokaan ja koristele korianterilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku ruohosipulia
    125 g(0,5 rs) kirsikkatomaatteja
    tuoretta korianteria
    1 kpllime

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tuoretta korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä