Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistettu riisi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paistettu riisi on kuin thaimaalainen pyttipannu. Voit käyttää siihen yli jäänyttä kypsää riisiä ja niitä aineksia, joita kaapista löytyy. Paista wokkiin mukaan broileria ja kananmunaa tai tee kasvisversio. Tulisen ruoan ystävä voi säätää ruoan mausteisuutta chilikastikkeella.

Ainekset

1 1/2 dl
riisiä (noin 4 dl keitettynä)
2 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
broilerinsuikaleita
300 g
(1 ps) pakastekasviksia
2 tl
fariinisokeria
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1 rkl
kalakastiketta (fish sauce) tai 0,5 tl suolaa
1 rkl
seesamiöljy
1 kpl
(ruukku) ruohosipulia tai 4 kevätsipulinvartta
125 g
(0,5 rs) kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria

Lisäksi

1 kpl
lime

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta ja anna jäähtyä hetki.

1 1/2 dl
riisiä (noin 4 dl keitettynä)
2

Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä wokkipannussa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada pannulle. Liikuttele munamassaa puulastalla niin, että se hyytyy tasaisesti. Siirrä hyytynyt muna lautaselle ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Jätä odottamaan.

2 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa
3

Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja hetken kuluttua sipulit. Paista sekoitellen, kunnes broilerit ovat kypsiä ja sipulit kuullottuneet.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
broilerinsuikaleita
4

Lisää pakastekasvikset ja riisi pannulle. Jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat kuumia ja riisi saanut hiukan väriä. Mausta sokerilla, soija- ja kalakastikkeilla sekä seesamiöljyllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.

300 g
(1 ps) pakastekasviksia
2 tl
fariinisokeria
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1 rkl
kalakastiketta (fish sauce) tai 0,5 tl suolaa
1 rkl
seesamiöljy
5

Paloittele kevät- tai ruohosipuli ja puolita pestyt tomaatit. Lisää sipulinvarret, tomaatit ja kananmunasuikaleet ruokaan ja koristele korianterilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.

1 kpl
(ruukku) ruohosipulia tai 4 kevätsipulinvartta
125 g
(0,5 rs) kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria
1 kpl
lime
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

428

1791

15,3 g

2,0 g

37,5 g

7,0 g

3,8 g

31,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tuoretta korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli