Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Noin 5 minuuttia ennen pastan keittoajan päättymistä lisää porkkanat pastan joukkoon. Valuta kypsä pasta-porkkanaseos ja huuhtele se kylmällä vedellä.
Sulata herneet tarvittaessa. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita omenat ja herneet pastan joukkoon.
Hienonna yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin. Viimeistele persiljalla ja mintulla.
Vinkki! Voit käyttää makaronin tilalla muutakin pastaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
223
932
12,8 g
8,8 g
20,3 g
6,0 g
2,0 g
3,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 kpl (ruukkua) minttua,
persiljaa ja minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli