Makaronisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Perinteinen makaronisalaatti on suosittu lisuke grilliruoalle, mutta myös kätevä salaattilounas, jonka voi tehdä jääkaappiin etukäteen. Kevyempi pastasalaatti syntyy, kun vaihdat ranskankerman kermaviiliin.
| 1 1/2 dl | (täysjyvä)makaronia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | omena |
| 1 dl | herneitä (pakaste tai tuore) |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
| 1/4 kpl | (ruukkua) minttua |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| persiljaa ja minttua | |
- 1.
Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Noin 5 minuuttia ennen pastan keittoajan päättymistä lisää porkkanat pastan joukkoon. Valuta kypsä pasta-porkkanaseos ja huuhtele se kylmällä vedellä.
- 2.
Sulata herneet tarvittaessa. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita omenat ja herneet pastan joukkoon.
- 3.
Hienonna yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin. Viimeistele persiljalla ja mintulla.
Perinteinen makaronisalaatti on suosittu lisuke grilliruoalle, mutta myös kätevä salaattilounas, jonka voi tehdä jääkaappiin etukäteen. Kevyempi pastasalaatti syntyy, kun vaihdat ranskankerman kermaviiliin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | (täysjyvä)makaronia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | omena |
| 1 dl | herneitä (pakaste tai tuore) |
Kastike | |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
| 1/4 kpl | (ruukkua) minttua |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| persiljaa ja minttua | |
Valmistus
- 1
Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Noin 5 minuuttia ennen pastan keittoajan päättymistä lisää porkkanat pastan joukkoon. Valuta kypsä pasta-porkkanaseos ja huuhtele se kylmällä vedellä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl (täysjyvä)makaronia 1 kpl porkkana - 2
Sulata herneet tarvittaessa. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita omenat ja herneet pastan joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 dl herneitä (pakaste tai tuore) 1 kpl omena - 3
Hienonna yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin. Viimeistele persiljalla ja mintulla.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl (ruukkua) minttua 1/2 kpl (ruukkua) persiljaa 180 g (1 prk) ranskankermaa 1 tl valkoviinietikkaa 3/4 tl suolaa 1 tl sokeria 1 tl sinappia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna persiljaa ja minttua
Vinkki! Voit käyttää makaronin tilalla muutakin pastaa.
Ravintosisältö
226
Energiaa kcal
946
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
226
Energiaa kcal
946
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 kpl (ruukkua) minttua, persiljaa ja minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























