Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makaronisalaatti

Makaronisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen makaronisalaatti on suosittu lisuke grilliruoalle, mutta myös kätevä salaattilounas, jonka voi tehdä jääkaappiin etukäteen. Kevyempi pastasalaatti syntyy, kun vaihdat ranskankerman kermaviiliin.

Ainekset

1 1/2 dl
(täysjyvä)makaronia tai muuta pastaa
1 kpl
porkkana
1 kpl
omena
1 dl
herneitä (pakaste tai tuore)

Kastike

180 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
valkoviinietikkaa
3/4 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
sinappia
1/4 tl
mustapippuria
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa

Lisäksi

persiljaa ja minttua

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Noin 5 minuuttia ennen pastan keittoajan päättymistä lisää porkkanat pastan joukkoon. Valuta kypsä pasta-porkkanaseos ja huuhtele se kylmällä vedellä.

1 1/2 dl
(täysjyvä)makaronia tai muuta pastaa
1 kpl
porkkana
2

Sulata herneet tarvittaessa. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita omenat ja herneet pastan joukkoon.

1 dl
herneitä (pakaste tai tuore)
1 kpl
omena
3

Hienonna yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin. Viimeistele persiljalla ja mintulla.

1/4 kpl
(ruukkua) minttua
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
180 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
valkoviinietikkaa
3/4 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
sinappia
1/4 tl
mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

223

931

12,8 g

8,8 g

20,3 g

6,0 g

2,0 g

3,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl mustapippuria,

persiljaa ja minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli