Poista melonista siemenet ja kuori. Huuhtele paprika ja tomaatit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele meloni, paprika ja tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois ja paloittele leivät.
Soseuta kaikki keiton ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Jaa keitto tarjoiluastioihin ja viilennä jääkaapissa noin tunti.
Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla ja muutamalla öljytipalla.
Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman jättämällä leivän pois tai korvaamalla sen gluteenittomalla leivällä.
Vinkki: Kokeile valmistaa keitto punaisista tomaateista ja paprikasta sekä vesimelonista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
143
601
7,3 g
1,0 g
16,0 g
7,5 g
2,3 g
2,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
basilikaa,
neitsytoliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli