Oranssi gazpacho
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Gazpacho, espanjalainen kylmänä tarjottava tomaatti-paprikakeitto, tehdään vaihteeksi satokauden maukkaista oransseista kasviksista. Viileä keitto maistuu ihanalta kuumana kesäpäivänä.
| 400 g | piel de sapo -melonia |
| 1 kpl | oranssi paprika |
| 200 g | (1 rs) oransseja helmitomaatteja |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 60 g | (2) vaaleaa leipäviipaletta |
| 2 rkl | neitsytoliiviöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| basilikaa | |
| neitsytoliiviöljyä | |
- 1.
Poista melonista siemenet ja kuori. Huuhtele paprika ja tomaatit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele meloni, paprika ja tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois ja paloittele leivät.
- 2.
Soseuta kaikki keiton ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Jaa keitto tarjoiluastioihin ja viilennä jääkaapissa noin tunti.
- 3.
Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla ja muutamalla öljytipalla.
Oranssi gazpacho
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Gazpacho, espanjalainen kylmänä tarjottava tomaatti-paprikakeitto, tehdään vaihteeksi satokauden maukkaista oransseista kasviksista. Viileä keitto maistuu ihanalta kuumana kesäpäivänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | piel de sapo -melonia |
| 1 kpl | oranssi paprika |
| 200 g | (1 rs) oransseja helmitomaatteja |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 60 g | (2) vaaleaa leipäviipaletta |
| 2 rkl | neitsytoliiviöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| basilikaa | |
| neitsytoliiviöljyä | |
Valmistus
- 1
Poista melonista siemenet ja kuori. Huuhtele paprika ja tomaatit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele meloni, paprika ja tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois ja paloittele leivät.
Määrä Ainesosa 400 g piel de sapo -melonia 1 kpl oranssi paprika 200 g (1 rs) oransseja helmitomaatteja 1 kpl valkosipulinkynsi 60 g (2) vaaleaa leipäviipaletta - 2
Soseuta kaikki keiton ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Jaa keitto tarjoiluastioihin ja viilennä jääkaapissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 2 rkl neitsytoliiviöljyä 1 rkl limenmehua 2 tl valkoviinietikkaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 3
Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla ja muutamalla öljytipalla.
Määrä Ainesosa basilikaa neitsytoliiviöljyä
Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman jättämällä leivän pois tai korvaamalla sen gluteenittomalla leivällä.
Vinkki: Kokeile valmistaa keitto punaisista tomaateista ja paprikasta sekä vesimelonista.
Ravintosisältö
143
Energiaa kcal
601
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
143
Energiaa kcal
601
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikaa, neitsytoliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























