Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Oranssi gazpacho

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Gazpacho, espanjalainen kylmänä tarjottava tomaatti-paprikakeitto, tehdään vaihteeksi satokauden maukkaista oransseista kasviksista. Viileä keitto maistuu ihanalta kuumana kesäpäivänä.

Ainekset

400 g
piel de sapo -melonia
1 kpl
oranssi paprika
200 g
(1 rs) oransseja helmitomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
60 g
(2) vaaleaa leipäviipaletta
2 rkl
neitsytoliiviöljyä
1 rkl
limenmehua
2 tl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

basilikaa
neitsytoliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista melonista siemenet ja kuori. Huuhtele paprika ja tomaatit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele meloni, paprika ja tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois ja paloittele leivät.

400 g
piel de sapo -melonia
1 kpl
oranssi paprika
200 g
(1 rs) oransseja helmitomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
60 g
(2) vaaleaa leipäviipaletta
2

Soseuta kaikki keiton ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Jaa keitto tarjoiluastioihin ja viilennä jääkaapissa noin tunti.

2 rkl
neitsytoliiviöljyä
1 rkl
limenmehua
2 tl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
3

Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla ja muutamalla öljytipalla.

basilikaa
neitsytoliiviöljyä

Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman jättämällä leivän pois tai korvaamalla sen gluteenittomalla leivällä.

Vinkki: Kokeile valmistaa keitto punaisista tomaateista ja paprikasta sekä vesimelonista.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 31.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

143

601

7,3 g

1,0 g

16,0 g

7,5 g

2,3 g

2,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

basilikaa,

neitsytoliiviöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli