Oranssi gazpacho

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Gazpacho, espanjalainen kylmänä tarjottava tomaatti-paprikakeitto, tehdään vaihteeksi satokauden maukkaista oransseista kasviksista. Viileä keitto maistuu ihanalta kuumana kesäpäivänä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpiel de sapo -melonia
1 kploranssi paprika
200 g(1 rs) oransseja helmitomaatteja
1 kplvalkosipulinkynsi
60 g(2) vaaleaa leipäviipaletta
2 rklneitsytoliiviöljyä
1 rkllimenmehua
2 tlvalkoviinietikkaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

basilikaa
neitsytoliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Poista melonista siemenet ja kuori. Huuhtele paprika ja tomaatit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele meloni, paprika ja tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois ja paloittele leivät.

    MääräAinesosa
    400 gpiel de sapo -melonia
    1 kploranssi paprika
    200 g(1 rs) oransseja helmitomaatteja
    1 kplvalkosipulinkynsi
    60 g(2) vaaleaa leipäviipaletta
  2. 2

    Soseuta kaikki keiton ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Jaa keitto tarjoiluastioihin ja viilennä jääkaapissa noin tunti.

    MääräAinesosa
    2 rklneitsytoliiviöljyä
    1 rkllimenmehua
    2 tlvalkoviinietikkaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla ja muutamalla öljytipalla.

    MääräAinesosa
    basilikaa
    neitsytoliiviöljyä

Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman jättämällä leivän pois tai korvaamalla sen gluteenittomalla leivällä.

Vinkki: Kokeile valmistaa keitto punaisista tomaateista ja paprikasta sekä vesimelonista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikaa, neitsytoliiviöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä