Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

40 min

Samettisen pehmeän leipäkeiton ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Hyödynnä kuivahtanut vaalea leipä, valkoviinipullon pohjat ja kermapurkin jämät. Tämä hävikkikeitto kelpaa jopa fiinin illallisen alkupalaksi!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(5 viipaletta) vaaleaa leipää
6 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpurjon valkoinen osa
2 kplperunaa
1 rkloliiviöljyä
7 dlvettä
1 dlvalkoviiniä
2 kplkanaliemikuutiota
2 dlmaitoa
1 dlkermaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrakuunaa

Lisäksi

leipien kuoret
1 rkloliiviöljyä
1/4 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leivistä kuoret pois. Säästä ne keiton pinnalle tulevaan rouheeseen. Revi tai leikkaa leipäviipaleet paloiksi. Kuori ja pilko valkosipulit. Huuhtele, kuivaa ja silppua purjo. Kuori ja paloittele perunat.

    MääräAinesosa
    200 g(5 viipaletta) vaaleaa leipää
    6 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplperunaa
    1 kplpurjon valkoinen osa
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipuli, purjo ja perunat. Kuumenna sekoitellen minuutti. Lisää vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää leipäpalat, maito ja kerma. Keitä minuutti. Soseuta sileäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    1 dlvalkoviiniä
    7 dlvettä
    200 g(5 viipaletta) vaaleaa leipää
    2 dlmaitoa
    1 dlkermaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    2 kplkanaliemikuutiota
    1/4 tlrakuunaa
  3. 3

    Paista leipäpalojen kuoret rapeiksi öljyssä. Rouhi hienoksi veitsellä. Silppua persilja ja sekoita leipämurskaan. Ripottele rouhetta keittoannosten pinnalle.

    MääräAinesosa
    leipien kuoret
    1 rkloliiviöljyä
    1/4 kplruukku persiljaa

Vinkki: Jos purjoa on vielä jäljellä, leikkaa se renkaiksi ja paista öljyssä pehmeäksi. Ripottele keittoannosten pinnalle leipärouheen kanssa.

Vinkki: Voit korvata kerman ranskankermalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 7 dl Vettä, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rakuunaa, Leipien kuoret.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä