Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Samettisen pehmeän leipäkeiton ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Hyödynnä kuivahtanut vaalea leipä, valkoviinipullon pohjat ja kermapurkin jämät. Tämä hävikkikeitto kelpaa jopa fiinin illallisen alkupalaksi!

Ainekset

200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2 kpl
Perunaa
1 rkl
Oliiviöljyä
7 dl
Vettä
1 dl
Valkoviiniä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
2 dl
Maitoa
1 dl
Kermaa tai ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rakuunaa

lisäksi

Leipien kuoret
1 rkl
Oliiviöljyä
3/10 kpl
(1⁄3) ruukku persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Leikkaa leivistä kuoret pois. Säästä ne keiton pinnalle tulevaan rouheeseen. Revi tai leikkaa leipäviipaleet paloiksi. Kuori ja pilko valkosipulit. Huuhtele, kuivaa ja silppua purjo. Kuori ja paloittele perunat.
200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
6 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Perunaa
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipuli, purjo ja perunat. Kuumenna sekoitellen minuutti. Lisää vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  • Lisää leipäpalat, maito ja kerma. Keitä minuutti. Soseuta sileäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi.
1 dl
Valkoviiniä
7 dl
Vettä
200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
2 dl
Maitoa
1 dl
Kermaa tai ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
3
  • Paista leipäpalojen kuoret rapeiksi öljyssä. Rouhi hienoksi veitsellä. Silppua persilja ja sekoita leipämurskaan. Ripottele rouhetta keittoannosten pinnalle.
Leipien kuoret
1 rkl
Oliiviöljyä
3/10 kpl
(1⁄3) ruukku persiljaa

Vinkki: Jos purjoa on vielä jäljellä, leikkaa se renkaiksi ja paista öljyssä pehmeäksi. Ripottele keittoannosten pinnalle leipärouheen kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 16.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1423

340

17,5 g

7,3 g

32,3 g

5,3 g

2,5 g

7,5 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

7 dl Vettä,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rakuunaa,

Leipien kuoret.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli