Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto - Yhteishyvä

Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto
Annokset
4
Samettisen pehmeän leipäkeiton ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Hyödynnä kuivahtanut vaalea leipä, valkoviinipullon pohjat ja kermapurkin jämät. Tämä hävikkikeitto kelpaa jopa fiinin illallisen alkupalaksi!
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2 kpl
Perunaa
1 rkl
Oliiviöljyä
7 dl
Vettä
1 dl
Valkoviiniä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
2 dl
Maitoa
1 dl
Kermaa tai ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rakuunaa

LISÄKSI

Leipien kuoret
1 rkl
Oliiviöljyä
3/10 kpl
(1⁄3) ruukku persiljaa

Vinkki: Jos purjoa on vielä jäljellä, leikkaa se renkaiksi ja paista öljyssä pehmeäksi. Ripottele keittoannosten pinnalle leipärouheen kanssa.

Näin teet

1
  • Leikkaa leivistä kuoret pois. Säästä ne keiton pinnalle tulevaan rouheeseen. Revi tai leikkaa leipäviipaleet paloiksi. Kuori ja pilko valkosipulit. Huuhtele, kuivaa ja silppua purjo. Kuori ja paloittele perunat.
200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
6 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Perunaa
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipuli, purjo ja perunat. Kuumenna sekoitellen minuutti. Lisää vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  • Lisää leipäpalat, maito ja kerma. Keitä minuutti. Soseuta sileäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi.
1 dl
Valkoviiniä
7 dl
Vettä
200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
2 dl
Maitoa
1 dl
Kermaa tai ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
3
  • Paista leipäpalojen kuoret rapeiksi öljyssä. Rouhi hienoksi veitsellä. Silppua persilja ja sekoita leipämurskaan. Ripottele rouhetta keittoannosten pinnalle.
Leipien kuoret
1 rkl
Oliiviöljyä
3/10 kpl
(1⁄3) ruukku persiljaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 16.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g129 g
Proteiinia8 g30 g
Rasvaa18 g70 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1423 5691
Energiaa kcal340 1359

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 7 dl Vettä

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rakuunaa

  • Leipien kuoret

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g129 g
Proteiinia8 g30 g
Rasvaa18 g70 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1423 5691
Energiaa kcal340 1359

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 7 dl Vettä

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rakuunaa

  • Leipien kuoret

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.