Omena-maapähkinäritarit

Nappaa talteen!
Köyhät ritarit rikastuvat omena-pähkinätäytteellä. Kokeile loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa.
| 2 kpl | omenaa |
| 4 rkl | margariinia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 kpl | vaaleaa leipää |
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 kpl | palloa jäätelöä |
| 2 rkl | siirappia |
- 1.
Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat siivuiksi. Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla, lisää sokeri ja anna sulaa. Laita omenasiivut pannulle ja paista 3–5 minuuttia. Mausta kanelilla.
- 2.
Leikkaa leipä 8 viipaleeksi. Levitä viipaleille maapähkinävoita.
- 3.
Lusikoi omenapaistosta puolille leivistä. Jätä muutama lusikallinen omenapaistosta koristeeksi. Paina päälle toinen leipäviipale maapähkinävoilla voideltu puoli omenapaistosta vasten.
- 4.
Yhdistä kulhossa maito, kananmuna ja vehnäjauhot. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla. Kasta täytetyt leivät munamaidossa.
- 5.
Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla ja paista omenaritareita molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- 6.
Leikkaa paistetut ritarit halutessasi viistosti puoliksi tarjolle. Tarjoa lämpiminä jäätelöpallon ja siirapin kera. Lusikoi päälle vielä loppu omenapaistos.
Omena-maapähkinäritarit
arvosana4/5
Köyhät ritarit rikastuvat omena-pähkinätäytteellä. Kokeile loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | omenaa |
| 4 rkl | margariinia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 kpl | vaaleaa leipää |
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | (1/4 tl) suolaa |
Lisäksi | |
| 4 kpl | palloa jäätelöä |
| 2 rkl | siirappia |
Valmistus
- 1
Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat siivuiksi. Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla, lisää sokeri ja anna sulaa. Laita omenasiivut pannulle ja paista 3–5 minuuttia. Mausta kanelilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa 2 rkl fariinisokeria 1/2 tl kanelia - 2
Leikkaa leipä 8 viipaleeksi. Levitä viipaleille maapähkinävoita.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl vaaleaa leipää 1 dl maapähkinävoita - 3
Lusikoi omenapaistosta puolille leivistä. Jätä muutama lusikallinen omenapaistosta koristeeksi. Paina päälle toinen leipäviipale maapähkinävoilla voideltu puoli omenapaistosta vasten.
- 4
Yhdistä kulhossa maito, kananmuna ja vehnäjauhot. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla. Kasta täytetyt leivät munamaidossa.
Määrä Ainesosa 2 dl maitoa 1 kpl kananmuna 1 rkl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl (1/4 tl) suolaa - 5
Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla ja paista omenaritareita molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- 6
Leikkaa paistetut ritarit halutessasi viistosti puoliksi tarjolle. Tarjoa lämpiminä jäätelöpallon ja siirapin kera. Lusikoi päälle vielä loppu omenapaistos.
Määrä Ainesosa 4 kpl palloa jäätelöä 2 rkl siirappia
Ravintosisältö
218
Energiaa kcal
913
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
218
Energiaa kcal
913
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Kanelia, 1 dl Maapähkinävoita, 0,25 tl (1/4 tl) suolaa, Palloa jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























