Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat siivuiksi. Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla, lisää sokeri ja anna sulaa. Laita omenasiivut pannulle ja paista 3–5 minuuttia. Mausta kanelilla.
Leikkaa leipä 8 viipaleeksi. Levitä viipaleille maapähkinävoita.
Lusikoi omenapaistosta puolille leivistä. Jätä muutama lusikallinen omenapaistosta koristeeksi. Paina päälle toinen leipäviipale maapähkinävoilla voideltu puoli omenapaistosta vasten.
Yhdistä kulhossa maito, kananmuna ja vehnäjauhot. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla. Kasta täytetyt leivät munamaidossa.
Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla ja paista omenaritareita molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Leikkaa paistetut ritarit halutessasi viistosti puoliksi tarjolle. Tarjoa lämpiminä jäätelöpallon ja siirapin kera. Lusikoi päälle vielä loppu omenapaistos.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
884
211
10,5 g
3,0 g
24,3 g
21,3 g
1,3 g
3,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Kanelia,
1 dl Maapähkinävoita,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
Palloa jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli