Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Viikon vanhasta ruisleivästä ja pakastemarjoista tehty vanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka juuret ovat mummolan keittiössä. Isoäitimme olivat mestareita ruokahävikin hyödyntämisessä – ja me seuraamme perässä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gpakastemarjoja (esim. puolukoita tai marjasekoitusta)
200 g(6–8) viipaletta ruisleipää
1 rklvoita tai margariinia
1 rklsokeria
2 kplkananmunaa
2 dlmaitoa
1 dlkuohukermaa
1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

marjoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Anna marjojen sulaa puoli tuntia huoneenlämmössä.Säädä uuni 175 asteeseen. Viipaloi ruisleipä ja poista viipaleista kuoret. Leikkaa viipaleet kolmioiksi tai neliöiksi. Voitele puolet paloista voilla tai margariinilla ja ripottele sokeria päälle.

    MääräAinesosa
    marjoja
    200 g(6–8) viipaletta ruisleipää
    1/2 dlsokeria
  2. 2

    Sekoita kananmunat, maito ja kerma. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Pane voitelemattomat ruisleipäviipaleet annosuunivuokien pohjalle. Laita päälle marjat ja munamaitoseos.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    1 dlkuohukermaa
    1 rklsokeria
    2 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Lisää voidellut ja sokeroidut ruisleipäviipaleet pinnalle limittäin tai pystyyn. Kypsennä vanukkaita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele marjoilla ja tarjoa haaleana tai kylmänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä