Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas

Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Viikon vanhasta ruisleivästä ja pakastemarjoista tehty vanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka juuret ovat mummolan keittiössä. Isoäitimme olivat mestareita ruokahävikin hyödyntämisessä – ja me seuraamme perässä.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Pakastemarjoja (esim. puolukoita tai marjasekoitusta)
200 g
(6–8) viipaletta ruisleipää
1 rkl
Voita tai margariinia
1 rkl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
1 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

LISÄKSI

Marjoja

Näin teet

1

Anna marjojen sulaa puoli tuntia huoneenlämmössä.Säädä uuni 175 asteeseen. Viipaloi ruisleipä ja poista viipaleista kuoret. Leikkaa viipaleet kolmioiksi tai neliöiksi. Voitele puolet paloista voilla tai margariinilla ja ripottele sokeria päälle.

Marjoja
200 g
(6–8) viipaletta ruisleipää
1/2 dl
Sokeria
2

Sekoita kananmunat, maito ja kerma. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Pane voitelemattomat ruisleipäviipaleet annosuunivuokien pohjalle. Laita päälle marjat ja munamaitoseos.

2 dl
Maitoa
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3

Lisää voidellut ja sokeroidut ruisleipäviipaleet pinnalle limittäin tai pystyyn. Kypsennä vanukkaita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele marjoilla ja tarjoa haaleana tai kylmänä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 27.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g183 g
Proteiinia10 g38 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj1587 6348
Energiaa kcal379 1517

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Marjoja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g183 g
Proteiinia10 g38 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj1587 6348
Energiaa kcal379 1517

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Marjoja

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.