Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Viikon vanhasta ruisleivästä ja pakastemarjoista tehty vanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka juuret ovat mummolan keittiössä. Isoäitimme olivat mestareita ruokahävikin hyödyntämisessä – ja me seuraamme perässä.

Ainekset

200 g
Pakastemarjoja (esim. puolukoita tai marjasekoitusta)
200 g
(6–8) viipaletta ruisleipää
1 rkl
Voita tai margariinia
1 rkl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
1 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Lisäksi

Marjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna marjojen sulaa puoli tuntia huoneenlämmössä.Säädä uuni 175 asteeseen. Viipaloi ruisleipä ja poista viipaleista kuoret. Leikkaa viipaleet kolmioiksi tai neliöiksi. Voitele puolet paloista voilla tai margariinilla ja ripottele sokeria päälle.

Marjoja
200 g
(6–8) viipaletta ruisleipää
1/2 dl
Sokeria
2

Sekoita kananmunat, maito ja kerma. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Pane voitelemattomat ruisleipäviipaleet annosuunivuokien pohjalle. Laita päälle marjat ja munamaitoseos.

2 dl
Maitoa
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3

Lisää voidellut ja sokeroidut ruisleipäviipaleet pinnalle limittäin tai pystyyn. Kypsennä vanukkaita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele marjoilla ja tarjoa haaleana tai kylmänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.8.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

379

1587

15,8 g

8,8 g

45,8 g

23,5 g

6,3 g

9,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli