Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas - Yhteishyvä

Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas

Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas
Annokset
4
Viikon vanhasta ruisleivästä ja pakastemarjoista tehty vanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka juuret ovat mummolan keittiössä. Isoäitimme olivat mestareita ruokahävikin hyödyntämisessä – ja me seuraamme perässä.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Pakastemarjoja (esim. puolukoita tai marjasekoitusta)
200 g
(6–8) viipaletta ruisleipää
1 rkl
Voita tai margariinia
1 rkl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
1 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

LISÄKSI

Marjoja

Näin teet

1
  • Anna marjojen sulaa puoli tuntia huoneenlämmössä.
  • Säädä uuni 175 asteeseen. Viipaloi ruisleipä ja poista viipaleista kuoret. Leikkaa viipaleet kolmioiksi tai neliöiksi.
    • Voitele puolet paloista voilla tai margariinilla ja ripottele sokeria päälle.
Marjoja
200 g
(6–8) viipaletta ruisleipää
1/2 dl
Sokeria
2
  • Sekoita kananmunat, maito ja kerma. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
  • Pane voitelemattomat ruisleipäviipaleet annosuunivuokien pohjalle. Laita päälle marjat ja munamaitoseos. Lisää voidellut ja sokeroidut ruisleipäviipaleet pinnalle limittäin tai pystyyn.
  • Kypsennä vanukkaita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele marjoilla ja tarjoa haaleana tai kylmänä.
2 dl
Maitoa
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3
  • Pane voitelemattomat ruisleipäviipaleet annosuunivuokien pohjalle. Laita päälle marjat ja munamaitoseos. Lisää voidellut ja sokeroidut ruisleipäviipaleet pinnalle limittäin tai pystyyn.
  • Kypsennä vanukkaita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele marjoilla ja tarjoa haaleana tai kylmänä.
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0
Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.