Anna marjojen sulaa puoli tuntia huoneenlämmössä.Säädä uuni 175 asteeseen. Viipaloi ruisleipä ja poista viipaleista kuoret. Leikkaa viipaleet kolmioiksi tai neliöiksi. Voitele puolet paloista voilla tai margariinilla ja ripottele sokeria päälle.
Sekoita kananmunat, maito ja kerma. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Pane voitelemattomat ruisleipäviipaleet annosuunivuokien pohjalle. Laita päälle marjat ja munamaitoseos.
Lisää voidellut ja sokeroidut ruisleipäviipaleet pinnalle limittäin tai pystyyn. Kypsennä vanukkaita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele marjoilla ja tarjoa haaleana tai kylmänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
379
1587
15,8 g
8,8 g
45,8 g
23,5 g
6,3 g
9,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Marjoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli