- Monet meijerituotteet säilyvät avaamattomina ja riittävän kylmässä säilytettyinä vielä viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Avattuja tuotteita kannattaa haistaa ja maistaa. Jos vieraita makuja ja hajuja ei löydy, tuote on käyttökelpoinen ja sopii esimerkiksi leivontaan.
- Käytä ylimääräinen maito ja kerma pullataikinaan tai lettuihin, tai tee munamaito esimerkiksi suolaiseen piirakkaan tai makaronilaatikkoon.
- Maidosta voi tehdä itse piimää: sekoita litraan maitoa muutama ruokalusikallinen viinietikkaa tai sitruunamehua ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia.
- Ylijäänyt piimä sopii mainiosti leivontaan, esimerkiksi erilaisiin kakkuihin ja pannukakkuihin.
- Maidosta ja piimästä saa tehtyä helposti myös piimäjuustoa, joka sopii niin levitteeksi kuin salaattijuustoksikin.
Pannukakku