Vatkaa munat ja piimä kulhossa. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää piimäseos maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Katkaise lämpö.
Pane kansi kattilan päälle. Anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes hera erottuu.
Vuoraa juustomuotti tai siivilä kostealla harsokankaalla tai kuituliinalla ja pane kulhon päälle. Nosta juustomassa reikäkauhalla varovasti muottiin, ripottele suolaa juustokerrosten väliin. Käännä kankaan liepeet juuston päälle ja laita päälle paino. Anna heran valua ja juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele juusto yrteillä ennen tarjoilua.
Piimäjuusto onnistuu parhaiten vähän vanhemmasta piimästä. Jos et ole varma, onko piimä tarpeeksi hapanta, säilytä sitä avaamattomana huoneenlämmössä noin vuorokausi. Voit myös lisätä piimä-munaseokseen 250 g maitorahkaa.
Iskukuumennetut UHT-maidot eivät sovellu piimäjuuston valmistukseen.
Käytä juustosta valuva hera leipä- tai sämpylätaikinan nesteenä. Heraa voi myös pakastaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1742
416
23,1 g
13,9 g
28,5 g
28,5 g
—
22,0 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
persiljaa tai basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli