Piimäjuusto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo ja edullinen piimäjuusto valmistuu vain neljästä aineksesta.

Piimäjuusto

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Helppo ja edullinen piimäjuusto valmistuu vain neljästä aineksesta. Anna juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ruokavaliot

Ainekset

4 l
Täysmaitoa
1 l
Piimää
4 kpl
Munaa
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munat ja piimä. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Lisää piimäseos. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Katkaise lämpö.
Pane kansi kattilan päälle. Anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan tai kunnes hera erottuu.

4 kpl
Munaa
1 l
Piimää
4 l
Täysmaitoa
2

Nosta juustomassa reikäkauhalla kattilasta kostealla harsokankaalla tai kuituliinalla vuorattuun muottiin tai siivilään. Ripottele suolaa juustokerrosten väliin. Käännä harsokankaan liepeet juuston päälle ja aseta päälle paino. Pane muotin tai siivilän alle kulho, johon hera valuu. Anna juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vinkki: Piimäjuusto onnistuu parhaiten vähän vanhemmasta piimästä. Jos piimä on ihan tuoretta, säilytä sitä avaamattomana huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan, jotta se hapantuu lisää. Tai voit myös lisätä piimän kera purkin maitorahkaa.UHT-maidot eivät sovellu piimäjuuston valmistukseen.

1 tl
Suolaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

13938

3330

185,0 g

111,0 g

228,0 g

228,0 g

176,0 g

6,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli