Juustoiset uuninauriit

Arvostele resepti
4 Annosta

40 min (josta 15 min aktiivista)

Uuninauriit kuorrutetaan ihanasti juustolla! Paahdetut nauriit ovat maistuvan mainio kasvislisuke tai piristävä vaihtoehto perunalle tai riisille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gnauriita
1/2 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlyrttiseosta
100 g(2 dl) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Kuori ja viipaloi nauriit. Levitä viipaleet uunivuokaan. Sekoita öljyyn suola, pippuri ja yrttiseos. Sekoita öljyseos naurisviipaleisiin.

    MääräAinesosa
    500 gnauriita
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlyrttiseosta
  3. 3

    Paista nauriita aluksi uunissa noin 15 minuuttia.

  4. 4

    Lisää nauriiden päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) juustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl yrttiseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä