Pannukakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pannukakku

Pannukakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pannukakkupäivä on viikon paras päivä! Sekoita ainekset, turvota puoli tuntia ja paista makoisa pannari koko perheen iloksi.

Ruokavaliot

Ainekset

8 dl
maitoa
3 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä

lisäksi

marjoja ja hedelmiä
vaahterasiirappia tai hunajaa
(mintunlehtiä)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa maito kulhoon ja vatkaa kananmunat vispilällä joukkoon. Lisää muut ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

8 dl
maitoa
3 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Sekoita turvonnut taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

3

Anna pannukakun jäähtyä hieman ja tarjoa se marjojen, paloiteltujen hedelmien ja vaahterasiirapin kanssa. Koristele halutessasi mintunlehdillä.

marjoja ja hedelmiä
vaahterasiirappia tai hunajaa
(mintunlehtiä)

Vinkki: Maidottoman pannukakun saat vaihtamalla maidon kaura- tai soijajuomaan.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1057

252

8,1 g

1,1 g

34,1 g

10,5 g

1,1 g

9,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl vaniljasokeria,

marjoja ja hedelmiä,

vaahterasiirappia tai hunajaa,

(mintunlehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli