Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mac´n cheese

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Amerikkalaisten herkku mac´n cheese eli juustomakaroni valmistuu helposti ja nopeasti kattilassa. Voit kokeilla sen valmistuksessa erilaisia juustoja ja halutessasi sekoitella mukaan vaikka kinkkua ja yrttejä.

Ainekset

400 g
penne-pastaa raakana
4 dl
ruokakermaa
300 g
cheddar-juustoa
mustapippuria myllystä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja valuta pasta. Laita takaisin kattilaan.

400 g
penne-pastaa raakana
2

Lisää pastan joukkoon ruokakerma ja raastettu juusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla.

4 dl
ruokakermaa
300 g
cheddar-juustoa
mustapippuria myllystä
3

Tarjoa sellaisenaan tai lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattua kinkkua tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Halutessasi voit ripotella annosten pinnalle hienonnettua yrttiä.

S-market Wiklund Herkun palvelutorin myyjä Mauno Darwish vinkkaa tekemään herkun annosvuokiin ja tarjoilemaan alkupalana. Juuston voi silloin ripotella päälle vasta lopuksi, jolloin rakenteesta tulee kiinteämpi.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?(1 arviota)
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

637

2665

26,8 g

15,8 g

66,5 g

0,5 g

3,3 g

29,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl ruokakermaa,

mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli