Mac´n cheese
Mac´n cheese
Yhteistyössä

Mac´n cheese

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Amerikkalaisten herkku mac´n cheese eli juustomakaroni valmistuu helposti ja nopeasti kattilassa. Voit kokeilla sen valmistuksessa erilaisia juustoja ja halutessasi sekoitella mukaan vaikka kinkkua ja yrttejä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpenne-pastaa raakana
4 dlruokakermaa
300 gcheddar-juustoa
mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja valuta pasta. Laita takaisin kattilaan.

    MääräAinesosa
    400 gpenne-pastaa raakana
  2. 2

    Lisää pastan joukkoon ruokakerma ja raastettu juusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    4 dlruokakermaa
    300 gcheddar-juustoa
    mustapippuria myllystä
  3. 3

    Tarjoa sellaisenaan tai lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattua kinkkua tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Halutessasi voit ripotella annosten pinnalle hienonnettua yrttiä.

S-market Wiklund Herkun palvelutorin myyjä Mauno Darwish vinkkaa tekemään herkun annosvuokiin ja tarjoilemaan alkupalana. Juuston voi silloin ripotella päälle vasta lopuksi, jolloin rakenteesta tulee kiinteämpi.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl ruokakermaa, mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä