Pinaatti-juustonkannikkakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Raasta jääkaapista löytyvät juustonkannikat pinaattikeittoon. Hyödynnä myös kuivahtanut ruisleipä, ja keitä sopan seuraksi täydelliset kananmunat.
| 2 rkl | voita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 150 g | hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 100 g | ruisleipää |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
- 1.
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
- 2.
Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.
- 3.
Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.
Raasta jääkaapista löytyvät juustonkannikat pinaattikeittoon. Hyödynnä myös kuivahtanut ruisleipä, ja keitä sopan seuraksi täydelliset kananmunat.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | voita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 150 g | hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 100 g | ruisleipää |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita 1/2 dl vehnäjauhoja 8 dl maitoa 150 g hienonnettua pinaattia (pakaste) 1 1/2 dl juustoraastetta 1 tl suolaa 1/2 tl sokeria - 2
Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa - 3
Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.
Määrä Ainesosa 100 g ruisleipää 1 rkl voita 1 rkl öljyä 3 rkl hienonnettua persiljaa
Ravintosisältö
365
Energiaa kcal
1529
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
365
Energiaa kcal
1529
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Hienonnettua pinaattia (pakaste), 1.5 dl Juustoraastetta, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























