Pinaatti-juustonkannikkakeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Raasta jääkaapista löytyvät juustonkannikat pinaattikeittoon. Hyödynnä myös kuivahtanut ruisleipä, ja keitä sopan seuraksi täydelliset kananmunat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rklvoita
1/2 dlvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
150 ghienonnettua pinaattia (pakaste)
1 1/2 dljuustoraastetta
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Lisäksi

4 kplkananmunaa
100 gruisleipää
1 rklvoita
1 rklöljyä
3 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    1/2 dlvehnäjauhoja
    8 dlmaitoa
    150 ghienonnettua pinaattia (pakaste)
    1 1/2 dljuustoraastetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
  2. 2

    Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.

    MääräAinesosa
    100 gruisleipää
    1 rklvoita
    1 rklöljyä
    3 rklhienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Hienonnettua pinaattia (pakaste), 1.5 dl Juustoraastetta, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
5.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä