Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaatti-juustonkannikkakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raasta jääkaapista löytyvät juustonkannikat pinaattikeittoon. Hyödynnä myös kuivahtanut ruisleipä, ja keitä sopan seuraksi täydelliset kananmunat.

Ainekset

2 rkl
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
150 g
Hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 - 2 dl
Juustoraastetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria

Lisäksi

2 - 4 kpl
Kananmunaa
100 g
(noin 3 viipaletta) ruisleipää
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
2 - 3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

2 rkl
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
150 g
Hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 - 2 dl
Juustoraastetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
2

Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.

2 - 4 kpl
Kananmunaa
3

Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.

100 g
(noin 3 viipaletta) ruisleipää
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
2 - 3 rkl
Hienonnettua persiljaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 5.8.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

365

1529

20,3 g

9,0 g

27,5 g

10,5 g

2,8 g

16,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Hienonnettua pinaattia (pakaste),

1 - 2 dl Juustoraastetta,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli