Pinaatti-juustonkannikkakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaatti-juustonkannikkakeitto

???
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Raasta jääkaapista löytyvät juustonkannikat pinaattikeittoon. Hyödynnä myös kuivahtanut ruisleipä, ja keitä sopan seuraksi täydelliset kananmunat.
Jaa Somessa

Ainekset

2 rkl
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
150 g
Hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 - 2 dl
Juustoraastetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria

LISÄKSI

2 - 4 kpl
Kananmunaa
100 g
(noin 3 viipaletta) ruisleipää
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
2 - 3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

2 rkl
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
150 g
Hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 - 2 dl
Juustoraastetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
2

Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.

2 - 4 kpl
Kananmunaa
3

Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.

100 g
(noin 3 viipaletta) ruisleipää
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
2 - 3 rkl
Hienonnettua persiljaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 17.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g110 g
Proteiinia16 g64 g
Rasvaa20 g81 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj1529 6115
Energiaa kcal365 1460

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Hienonnettua pinaattia (pakaste)

  • 1 - 2 dl Juustoraastetta

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g110 g
Proteiinia16 g64 g
Rasvaa20 g81 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj1529 6115
Energiaa kcal365 1460

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Hienonnettua pinaattia (pakaste)

  • 1 - 2 dl Juustoraastetta

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.