Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.
Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1529
365
20,3 g
9,0 g
27,5 g
10,5 g
2,8 g
16,0 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Hienonnettua pinaattia (pakaste),
1 - 2 dl Juustoraastetta,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli