Oluella maustettu juustofondue | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Oluella maustettu juustofondue

Oluella maustettu juustofondue

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Dippaa oluella aateloituun juustofondueen leipää ja vihanneksia. Lämmittävä, maltainen fondue kruunaa illanistujaiset.

Ainekset

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sipuli
2 rkl
maissitärkkelystä
350 g
(2 ps) cheddarjuustoraastetta
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria tai cayennepippuria
2 - 4 rkl
maitoa

lisäksi

vaaleaa leipää
500 g
kasviksia (esim. kirsikkatomaatteja, retiisejä, paprikaa ja päärynää)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Viipaloi patonki. Huuhtele vihannekset ja leikkaa suupaloiksi.

vaaleaa leipää
500 g
kasviksia (esim. kirsikkatomaatteja, retiisejä, paprikaa ja päärynää)
2

Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita maissitärkkelys juustoraasteeseen. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa 1–2 minuuttia. Lisää olut ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia niin, että olut keittyy puoleen alkuperäisestä määrästä.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sipuli
2 rkl
maissitärkkelystä
350 g
(2 ps) cheddarjuustoraastetta
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
3

Lisää juusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa maidolla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria tai cayennepippuria
2 - 4 rkl
maitoa
4

Pidä juusto lämpimänä tarjoiluun asti. Dippaa leipää ja vihanneksia fonduessa.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 5.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1801

430

27,6 g

14,8 g

15,6 g

8,4 g

3,0 g

21,6 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vaaleaa leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli