Oluella maustettu juustofondue
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Viipaloi patonki. Huuhtele vihannekset ja leikkaa suupaloiksi.
Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita maissitärkkelys juustoraasteeseen. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa 1–2 minuuttia. Lisää olut ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia niin, että olut keittyy puoleen alkuperäisestä määrästä.
Lisää juusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa maidolla.
Pidä juusto lämpimänä tarjoiluun asti. Dippaa leipää ja vihanneksia fonduessa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
433
1812
27,6 g
14,8 g
16,0 g
8,6 g
3,0 g
21,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
vaaleaa leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli