Oluella maustettu juustofondue
30 min

Nappaa talteen!
Aateloi juustofondue tummalla oluella ja dippaa lämpimään kastikkeeseen vaaleaa leipää ja vihanneksia. Lämmittävä, maltainen fondue kruunaa illanistujaiset!
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 350 g | (2 ps) cheddarjuustoraastetta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 l | tummaa lagerolutta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 - 4 rkl | maitoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | patonki |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 2 kpl | paprikaa |
| 2 kpl | päärynää |
- 1.
Viipaloi patonki. Huuhtele vihannekset ja leikkaa suupaloiksi. Kuori ja viipaloi päärynä.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita maissitärkkelys juustoraasteeseen. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa 1–2 minuuttia. Lisää olut ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia niin, että olut keittyy puoleen alkuperäisestä määrästä.
- 3.
Lisää juusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa maidolla.
- 4.
Pidä juusto lämpimänä tarjoiluun asti. Dippaa leipää ja vihanneksia fonduessa.
Oluella maustettu juustofondue
Aateloi juustofondue tummalla oluella ja dippaa lämpimään kastikkeeseen vaaleaa leipää ja vihanneksia. Lämmittävä, maltainen fondue kruunaa illanistujaiset!
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 350 g | (2 ps) cheddarjuustoraastetta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 l | tummaa lagerolutta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 - 4 rkl | maitoa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | patonki |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 2 kpl | paprikaa |
| 2 kpl | päärynää |
Valmistus
- 1
Viipaloi patonki. Huuhtele vihannekset ja leikkaa suupaloiksi. Kuori ja viipaloi päärynä.
Määrä Ainesosa 1 kpl patonki 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 2 kpl paprikaa 2 kpl päärynää - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita maissitärkkelys juustoraasteeseen. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa 1–2 minuuttia. Lisää olut ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia niin, että olut keittyy puoleen alkuperäisestä määrästä.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sipuli 2 rkl maissitärkkelystä 350 g (2 ps) cheddarjuustoraastetta 1 rkl rypsiöljyä 1/2 l tummaa lagerolutta - 3
Lisää juusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa maidolla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 - 4 rkl maitoa - 4
Pidä juusto lämpimänä tarjoiluun asti. Dippaa leipää ja vihanneksia fonduessa.
Ravintosisältö
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
27,4 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
27,4 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























