Oluella maustettu juustofondue

Arvostele resepti
5 Annosta

30 min

Aateloi juustofondue tummalla oluella ja dippaa lämpimään kastikkeeseen vaaleaa leipää ja vihanneksia. Lämmittävä, maltainen fondue kruunaa illanistujaiset!

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplsipuli
2 rklmaissitärkkelystä
350 g(2 ps) cheddarjuustoraastetta
1 rklrypsiöljyä
1/2 ltummaa lagerolutta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 - 4 rklmaitoa

Lisäksi

1 kplpatonki
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
2 kplpaprikaa
2 kplpäärynää

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi patonki. Huuhtele vihannekset ja leikkaa suupaloiksi. Kuori ja viipaloi päärynä.

    MääräAinesosa
    1 kplpatonki
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    2 kplpaprikaa
    2 kplpäärynää
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita maissitärkkelys juustoraasteeseen. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa 1–2 minuuttia. Lisää olut ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia niin, että olut keittyy puoleen alkuperäisestä määrästä.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsipuli
    2 rklmaissitärkkelystä
    350 g(2 ps) cheddarjuustoraastetta
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 ltummaa lagerolutta
  3. 3

    Lisää juusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa maidolla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 - 4 rklmaitoa
  4. 4

    Pidä juusto lämpimänä tarjoiluun asti. Dippaa leipää ja vihanneksia fonduessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
5.11.2019
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä