Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkasämpylät

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Korvaamalla osan taikinan nesteestä rahkalla, leivot ihanan meheviä ja pehmeitä sämpylöitä. Lisää makua ja kuitua saa lisäämällä taikinaan kaurahiutaleita.

Ainekset

250 g
(1 prk) Maitorahkaa
2 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Hunajaa tai siirappia
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

Pinnalle

Maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää hunaja tai siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan.

250 g
(1 prk) Maitorahkaa
2 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
2 rkl
Hunajaa tai siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä
2

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot kymmeneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.

3

Voitele sämpylät maidolla ja tee terävällä veitsellä ristiviilto pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Maitoa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

145

606

3,0 g

0,3 g

23,6 g

2,4 g

1,3 g

4,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

25 g Hiivaa,

1,5 tl Suolaa,

Maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli