Rahkasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rahkasämpylät

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Maitorahkaa (250 g)
2 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Hunajaa tai siirappia
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

pinnalle

Maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää hunaja tai siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot kymmeneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele sämpylät maidolla ja tee terävällä veitsellä ristiviilto pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

600

143

3,0 g

0,3 g

23,6 g

2,3 g

1,3 g

4,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

25 g Hiivaa,

1,5 tl Suolaa,

Maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli