Rahkasämpylät - Yhteishyvä

Rahkasämpylät

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Maitorahkaa (250 g)
2 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Hunajaa tai siirappia
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

PINNALLE

Maitoa

Näin teet

1

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää hunaja tai siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot kymmeneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele sämpylät maidolla ja tee terävällä veitsellä ristiviilto pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g471 g
Proteiinia5 g91 g
Rasvaa3 g60 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj600 12004
Energiaa kcal143 2868

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • Maitoa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g471 g
Proteiinia5 g91 g
Rasvaa3 g60 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj600 12004
Energiaa kcal143 2868

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • Maitoa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.