Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää hunaja tai siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot kymmeneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla ja tee terävällä veitsellä ristiviilto pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
145
606
3,0 g
0,3 g
23,6 g
2,4 g
1,3 g
4,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
25 g Hiivaa,
1,5 tl Suolaa,
Maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli