Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-mojitokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Minttuinen mansikkalevykakku on oiva juhannustuliainen. Valmista kakku kotona, kuljeta täytettynä vuoassa, ja koristele juhlapaikalla ennen tarjoilua. Raikas mojito-mansikkakakku maustetaan limellä, mintulla ja ruokosokerilla.

Ainekset

Kakkupohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Mojito-mansikat

400 g
(1 rs) mansikoita
1 dl
(½ ruukkua) minttua
1 kpl
lime (luomu)
1 rkl
ruokosokeria

Täyte

4 dl
(2 prk) vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1/2 dl
ruokosokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
lime (luomu)

Koristeluun

250 g
(1 rs) mansikoita
mintunlehtiä
limeä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta pohja pois pelliltä ja jäähdytä.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Sekoita mansikat, minttu, mehu, kuoriraaste ja sokeri kulhossa.

400 g
(1 rs) mansikoita
1 dl
(½ ruukkua) minttua
1 kpl
lime (luomu)
1 rkl
ruokosokeria
3

Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste (1 tl) ja limenmehu (1 rkl) vaahtoon.

4 dl
(2 prk) vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1/2 dl
ruokosokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
lime (luomu)
4

Puolita kakkupohja. Laita toinen puolikas vuokaan (20 cm x 30 cm). Levitä pohjalle mojito-mansikat ja puolet täytteestä. Laita toinen pohja päälle. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla, mintunlehdillä ja limeviipaleilla.

250 g
(1 rs) mansikoita
mintunlehtiä
limeä

Vinkki: Mittaa kakkupohjan aineet mökillä lasien avulla: riko kananmunat lasiin, laita toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin saman verran vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin pari ruokalusikallista perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 11.4.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

334

1398

18,0 g

10,3 g

29,7 g

21,3 g

1,7 g

10,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl (½ ruukkua) minttua,

mintunlehtiä,

limeä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli