Tee itse liitutaulu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tee itse liitutaulu

Tee itse liitutaulu

Magneetti- ja liitutaulumaaleilla saa itse tehtyä näppärän liitutaulun.

Itse tehdyssä liitutaulussa pysyvät tallessa niin ostoslistat kuin lukujärjestyksetkin. Tee näppärä liitutaulu magneetti- ja liitutaulumaaleilla. Taulun viimeistelevät itse askarrellut magneetit.

Jaa Somessa
Teksti:
Sara Palojärvi

Tarvikkeet liitutaulun tekoon

  • liitutaulumaalia
  • magneettimaalia
  • valokuvakehys
  • sivellin tai tela maalien levittämiseen.

Liitutaulun askartelu

Maalaa valokuvakehyksen tausta ensin magneettimaalilla. Maalaa vähintään kolme kerrosta eri suuntiin. Levitä toinen kerros maalia kahden tunnin kuluttua.

Anna magneettimaalin kuivua vuorokauden ajan ennen liitutaulumaalin levittämistä. Maalaa liitutaulumaalilla kaksi kerrosta eri suuntiin ja anna maalin kuivua kerrosten välissä kaksi tuntia.

Anna liitutaulumaalin kuivua vuorokausi ennen taulun kokoamista. Kiinnitä valokuvakehyksen tausta kehyksiin ja jätä kehyksistä lasi pois.

Sivellin ja tela puhdistuvat helposti vedellä maalin ollessa vielä märkää.

Ideoita omien magneettien tekemiseen

Liimaa magneettinappeihin kuumaliimalla matkamuistoja, kuten simpukoita, sileitä pieniä rantakiviä ja lasinpaloja, erikoisia pullonkorkkeja tai muita pieniä esineitä.

Magneetteja koristamaan sopivat myös virkatut ja neulotut kukat.

Voit muotoilla magneetteihin koristeita ilmassa kuivuvasta muovailumassasta.

Persoonallisia magneettien koristeita ovat myös napit, vanhan näppäimistön näppäimet, korujen osat sekä pienet lelut, kuten muoviset eläimet.

Kokeile näitä ohjeita

Julkaistu: 2.7.2012
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa