Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Askartele helpot paikkakortit yhdessä lasten kanssa

Teksti:
Jani Koskinen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 3.6.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Askartele helpot paikkakortit paperista, ja asettele ne haarukoiden piikkien väliin. Kirjoita korttiin ruokailijan nimi tai ilahduta muunlaisella tervehdyksellä. Paikkakorttien askartelu luonnistuu myös perheen pienemmiltä.

Mikään ei saa vieraita tuntemaan itseään tervetulleimmiksi kuin omalla nimellä merkityn paikan löytäminen ruokapöydän ympäriltä.

Askartele juhlapöytään hurmaavat paikkakortit paperista ja asettele haarukan piikkien väliin.

Ota lapset mukaan juhlien valmisteluun. Kauniiden paikkakorttien tekeminen on helppoa ja nopeaa, joten askartelu luonnistuu perheen pienimmiltäkin. Kaikki materiaalit löytyvät jo valmiiksi kotoa.

Paikkakorttien askartelua varten tarvitset vain paperia, kynän ja sakset.

Piirrä paperille haluamasi kuvio ja leikkaa ääriviivoja myöten irti. Kirjoita paperiin vieraan tai perheenjäsenen nimi ja aseta paikkakortti haarukan piikkien väliin.

Käytä mielikuvitusta ja sovella!

Vain mielikuvitus on rajana paikkakortin kuviota suunniteltaessa. Leikkaa paperista kesäisiä kukkia, herkkiä perhosia tai viesti välittämisestä sydämin. Voit myös tulostaa kuvan vieraasta ja liittää sen osaksi paikkakorttia tai asetella haarukkaan sellaisenaan.

Saat paikkakorttiin lisää koristeellisuutta ja ulottuvuutta, kun teet kuviosta kaksi erikokoista kappaletta ja liimaat ne päällekkäin. Käytä pohjapaperina esimerkiksi kuviopaperia, lahjapaperia tai vanhan kirjan sivua. Myös aikakauslehti- ja sanomalehtipaperi soveltuvat työhön hyvin.

Sovella ideaa haluamallasi tavalla. Haarukkaan asetellun kortin välityksellä voit myös onnitella päivänsankaria, ilahduttaa ruokailijaa runolla tai kertoa ihastukselle tunteistasi.

Lisää koristeluideoita kattaukseen