Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viilennä kesäjuomat värikkäillä koristejääpaloilla

Teksti:
Jani Koskinen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 1.6.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Loihdi marjoilla, hedelmillä ja yrteillä näyttäviä jääpaloja kesäjuomien viilentäjiksi. Värikkäät koristejääpalat ilahduttavat ulkonäöllään ja antavat makua juomaan.

Koristele jääpalat juhlakuosiin jäädyttämällä niiden sisälle marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Asettele syötäviä koristeita jääpalamuottiin, täytä vedellä ja pakasta.

Saat aikaiseksi viilentäviä koristeita, jotka herättävät ihastusta.

Pienellä vaivalla luot haluamasi teeman ja maun mukaisia jääpaloja niin juhliin kuin arjen piristykseksi. Käytä koristejääpaloja booleissa, drinkeissä tai kuplajuoman seassa.

Koristeet pääsevät parhaimpaan loistoonsa, kun jää on kirkasta. Jotta jääpaloista ei tulisi sameita, kiehauta ja jäähdytä vesi ennen pakastamista.

Vinkki! Voit käyttää jääpalamuottina myös muffinipeltiä, jolloin saat suurempia jääpaloja boolin joukkoon. Suuret jääpalat sulavat hitaammin ja pitävät juoman pidempään viileänä.

Kokeile näitä:

Marjat

Marjoilla luot jääpaloihin kesäisen värikimaran. Somista jääpalat mansikoilla, pensasmustikoilla, vadelmilla, karpaloilla, puolukoilla tai herukoilla.

Erityistä väriloistoa saat, kun yhdistelet marjoista erilaisia kokonaisuuksia.

Hedelmät

Herkulliset hedelmät antavat jääpaloille makua ja ovat ilo silmälle. Pakasta jääpalojen sisään appelsiinia, vesimelonia tai kiiviä. Myös sitrushedelmistä saat kauniita jääpaloja aikaan.

Pirteä lime ja aurinkoinen sitruuna sopivat täydellisesti hellejuomien ja drinkkien jääkoristeiksi.

Yrtit

Raikasta juomat pakastamalla jääpalojen sekaan yrttejä. Yrtit antavat juomiin makua ja ilmettä. Käytä koristeina minttua, sitruunamelissaa, rosmariinia tai basilikaa.

Kokeile myös mansikan ja basilikan mahtavaa makuparia tai mintun ja vadelman täydellistä yhdistelmää.

Kukat

Jääpaloihin voit säilöä hedelmien, yrttien ja marjojen lisäksi syötäviä kukkia. Kokeile ruusun terälehtiä, orvokkeja, voikukkia tai syreeniä.

Huuhtele ja kuivaa kukat ennen käyttöä.

Varmista luotettavasta lähteestä aina ennen pakastamista, että luonnosta poimittu kukka on syötävä.

Vältä käyttämästä kukkia, jotka on poimittu pölyisiltä tienvarsilta. Myöskään kukkakaupoissa myytäviä kukkia ei kannata käyttää jääpaloissa, sillä ne saattavat sisältää torjunta-aineita.

Lisää ideoita juhlapöydän koristeluun