Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parhaimmat pulla- ja korvapuustireseptit

Lasillinen kylmää maitoa ja uunituore pulla muodostavat makuyhdistelmän, jota kuvataan vastustamattomaksi. Pullataikinasta syntyy monenlaisia herkkuja – korvapuusteja, kristallipullia, täytettyjä pullia ja pullapitkoja. Ota talteen herkulliset pullareseptit ja vinkit pullien tuunaamiseen!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.9.2017
|
Muokattu: 10.4.2024

Pullataikinan ABC

Opi tekemään täydellinen pullataikina! Katso ohjevideo taikinan tekoon ja tutustu vinkkeihin, miten saat myös gluteenittoman pullan kohoamaan kauniisti.

Korvapuustit

Leivo perinteinen, kanelinen korvapuusti, päällystä puustit toscakuorrutteella tai sujauta korvapuustin kierteisiin suklaata tai toffeeta.

Bostonit ja muut jaettavat pullat

Paras pulla on yhdessä jaettu! Pyöräytä pullataikina esimerkiksi bostoniksi, nyhtöpullaksi tai juhlavaksi kranssiksi, joka sopii mainiosti myös ruokalahjaksi.

Pullapitkot

Pullapitko on perinneherkku, josta riittää syötävää useammallekin syöjälle. Leivo pitko pakkaseen, niin sinulla on aina sulatettava vierasvara valmiina!

Gluteenittomat pullat

Pulla onnistuu hyvin myös gluteenittomana. Lue sivun ylälaidasta löytyvät vinkit gluteenittoman taikinan tekoon, ja leivo vehnää välttelevälle vieraalle korvapuusteja ja kristallipullia.

Rahkapullat

Rahkapulla on ihana pääsiäisen ajan perinneherkku. Voit käyttää täytteessä myös paistonkestäviä maustettuja rahkoja tai maustaa rahkan itse esimerkiksi marjoilla tai sitruunalla.

Täytetyt pullat

Voisilmäpulla, dallaspulla, mustikkasuun mustikkapulla... tee pullaan reilun kokoinen kolo päälle ja täytä lempitäytteilläsi!

Kierre- ja kristallipullat

Kiepsauta kiemuralle ja kristallisoi sokerilla - vaniljaiset kristallipullat ovat kahvipöydän takuuhitti. Kokeile myös haukasti ässän muotoon taivuteltuja pistaasipullia.

Laskiaispullat

Hillolla vai mantelimassalla, kas siinä vasta pulma! Ehkäpä molemmilla? Laitoitpa laskiaispullan sisälle mitä tahansa, lue nämä vinkit laskiaispullien tekoon.

Jos pullaa jää yli: pullavanukkaat ja köyhät ritarit

Jos pullaa jää yli tai sitä tuli tehtyä sen verran suuri satsi, että osa uhkaa kuivahtaa, voit käyttää yli jääneen pullan muihin herkkuihin: upota uunivuokaan ja tee perinteinen pullavanukas tai paista lempihedelmiesi- ja marjojesi kera köyhiksi ritareiksi.

Katso kaikki pullareseptit