Juustoinen nakkiuunimunakas
30 min (josta 15 min aktiivista)
4 Annosta
Kiireisen arjen pelastus on muutamasta aineksesta syntyvä uunimunakas. Kuohkea nakkimunakas saa makua juustokermasta ja värikkäistä kasviksista.
Ainekset
Valmistus
1
Pilko nakit. Huuhtele pinaatit. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika renkaiksi.
280 g
(1 pkt) kuorettomia nakkeja
70 g
(1 ps) babypinaattia
1 kpl
pieni paprika
2
Riko munat kulhoon. Vatkaa kerma joukkoon.
8 kpl
kananmunaa
250 ml
(1 prk) juustolla maustettua ruokakermaa
3
Vuoraa uunivuoka (20 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä pinaatti ja nakit vuoakaan. Kaada munaseos päälle. Asettele paprikarenkaat pinnalle.
4
Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.
Hyvästi hävikki: Lisää munakkaaseen ylijääneet keitetyt perunat tai makaronit.
Lisää aiheesta
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 3.12.2021
|Muokattu: 7.11.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
381
1597
29,3 g
12,3 g
4,8 g
4,5 g
0,8 g
24,8 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli