Key lime pie
Ainekset
Valmistus
Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Pese limet. Raasta niistä 1 rkl kuoriraastetta ja purista 1 dl mehua. Vaahdota keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Vatkaa limen mehu ja kuori seokseen.
Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Koristele piirakka kermavaahtonokareilla tai -pursotuksilla ja limeviipaleilla sekä -kuoriraasteella.
Vinkki: Piirakka sopii mainiosti pakastettavaksi. Anna piirakan sulaa pari tuntia jääkaapissa tai 20 minuuttia huoneenlämmössä. Koristele piirakka vasta pakastuksen jälkeen.
Vinkki: Tee ylijäävästä valkuaisesta marenkeja tai käytä munakkaaseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1458
24,4 g
9,4 g
24,4 g
16,8 g
1,6 g
6,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli