Helpoin tapa kohottaa ruoka arkisesta juhlavaksi on maustaa se uudella tavalla. Tuoreet yrtit, marinadit ja erilaiset mausteseokset tuovat arkisiinkin ruokiin uusia ulottuvuuksia vähällä vaivalla. Kastikkeet, padat ja keitot muuttuvat astetta maukkaammiksi, kun korvaat kerman maustetulla vaihtoehdolla tai lisäät joukkoon ripauksen voimakkaan makuista juustoa.
Myös kypsennystapaa muuttamalla voit saada tuttuunkin raaka-aineeseen uutta fiilistä ja makua. Paahda kaali, peruna ja juurekset keittämisen sijaan uunissa ja jälkimarinoi ne mieleisessäsi marinadissa. Arkenakaan ei kannata unohtaa kastikkeita - kesäisten grilliruokien lisäksi kastikkeet ja marinadit sopivat erinomaisesti kaikenlaisten uunikasvisten kaveriksi. Ripauta valmiiden ruokien päälle rouhittuja pähkinöitä tai siemeniä. Jo pieni määrä riittää.