Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

???
Kesäkurpitsa maustuu balsamicoliemessä herkuksi parissa päivässä. Tarjoa alkupalana leivän ja ilmakuivatun kinkun kera tai lisukkeena grilliruoalle.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Kesäkurpitsaa
4 kpl
Valkosipulinkynttä
5 kpl
Timjaminoksaa
1 dl
Vettä
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 1/2 tl
(1 ½ tl) suolaa
1/2 tl
(½ tl) rouhittua mustapippuria
2 dl
Balsamietikkaa
3 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kesäkurpitsat ja valkosipulit timjaminoksien kanssa kerroksittain isoon lasipurkkiin.

400 g
Kesäkurpitsaa
4 kpl
Valkosipulinkynttä
5 kpl
Timjaminoksaa
2

Kuumenna vesi, sokeri, suola ja pippuri kiehumapisteeseen. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää balsamietikka ja öljy. Kaada liemi kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Heiluttele purkkia niin, että liemi jakautuu kaikkialle.

1 dl
Vettä
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 1/2 tl
(1 ½ tl) suolaa
1/2 tl
(½ tl) rouhittua mustapippuria
2 dl
Balsamietikkaa
3 rkl
Oliiviöljyä
3

Anna säilykkeen maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Kääntele ja hölskyttele purkkia kerran pari maustumisen aikana. Kesäkurpitsat säilyvät hyvänä noin viikon.

4

Vinkki: Kun kesäkurpitsat on syöty, liemen voi käyttää salaatinkastikkeena tai pataruokien mausteena.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 4.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj510 3057
Energiaa kcal122 730
Rasvaa7.2 g43.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.0 g6.0 g
Hiilihydraatteja12.5 g75.0 g
Sokereita12.5 g75.0 g
Kuituja0.5 g3.0 g
Proteiinia0.3 g2.0 g
Suolaa0.0 g0.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Timjaminoksaa

  • 1 dl Vettä

  • 1,5 tl (1 ½ tl) suolaa

  • 0,5 tl (½ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj510 3057
Energiaa kcal122 730
Rasvaa7.2 g43.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.0 g6.0 g
Hiilihydraatteja12.5 g75.0 g
Sokereita12.5 g75.0 g
Kuituja0.5 g3.0 g
Proteiinia0.3 g2.0 g
Suolaa0.0 g0.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Timjaminoksaa

  • 1 dl Vettä

  • 1,5 tl (1 ½ tl) suolaa

  • 0,5 tl (½ tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.