Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsa maustuu balsamicoliemessä herkuksi parissa päivässä. Tarjoa alkupalana leivän ja ilmakuivatun kinkun kera tai lisukkeena grilliruoalle.
| 400 g | kesäkurpitsaa |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 5 kpl | timjaminoksaa |
| 1 dl | vettä |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | balsamietikkaa |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kesäkurpitsat ja valkosipulit timjaminoksien kanssa kerroksittain isoon lasipurkkiin.
- 2.
Kuumenna vesi, sokeri, suola ja pippuri kiehumapisteeseen. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää balsamietikka ja öljy. Kaada liemi kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Heiluttele purkkia niin, että liemi jakautuu kaikkialle.
- 3.
Anna säilykkeen maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Kääntele ja hölskyttele purkkia kerran pari maustumisen aikana. Kesäkurpitsat säilyvät hyvänä noin viikon.
- 4.
Vinkki: Kun kesäkurpitsat on syöty, liemen voi käyttää salaatinkastikkeena tai pataruokien mausteena.
Kesäkurpitsa maustuu balsamicoliemessä herkuksi parissa päivässä. Tarjoa alkupalana leivän ja ilmakuivatun kinkun kera tai lisukkeena grilliruoalle.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kesäkurpitsaa |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 5 kpl | timjaminoksaa |
| 1 dl | vettä |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | balsamietikkaa |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kesäkurpitsat ja valkosipulit timjaminoksien kanssa kerroksittain isoon lasipurkkiin.
Määrä Ainesosa 400 g kesäkurpitsaa 4 kpl valkosipulinkynttä 5 kpl timjaminoksaa - 2
Kuumenna vesi, sokeri, suola ja pippuri kiehumapisteeseen. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää balsamietikka ja öljy. Kaada liemi kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Heiluttele purkkia niin, että liemi jakautuu kaikkialle.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 3/4 dl sokeria 1 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 dl balsamietikkaa 3 rkl oliiviöljyä - 3
Anna säilykkeen maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Kääntele ja hölskyttele purkkia kerran pari maustumisen aikana. Kesäkurpitsat säilyvät hyvänä noin viikon.
- 4
Vinkki: Kun kesäkurpitsat on syöty, liemen voi käyttää salaatinkastikkeena tai pataruokien mausteena.
Ravintosisältö
122
Energiaa kcal
512
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
122
Energiaa kcal
512
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Timjaminoksaa, 1 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























