Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kesäkurpitsa maustuu balsamicoliemessä herkuksi parissa päivässä. Tarjoa alkupalana leivän ja ilmakuivatun kinkun kera tai lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset

400 g
Kesäkurpitsaa
4 kpl
Valkosipulinkynttä
5 kpl
Timjaminoksaa
1 dl
Vettä
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 1/2 tl
(1 ½ tl) suolaa
1/2 tl
(½ tl) rouhittua mustapippuria
2 dl
Balsamietikkaa
3 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kesäkurpitsat ja valkosipulit timjaminoksien kanssa kerroksittain isoon lasipurkkiin.

400 g
Kesäkurpitsaa
4 kpl
Valkosipulinkynttä
5 kpl
Timjaminoksaa
2

Kuumenna vesi, sokeri, suola ja pippuri kiehumapisteeseen. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää balsamietikka ja öljy. Kaada liemi kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Heiluttele purkkia niin, että liemi jakautuu kaikkialle.

1 dl
Vettä
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 1/2 tl
(1 ½ tl) suolaa
1/2 tl
(½ tl) rouhittua mustapippuria
2 dl
Balsamietikkaa
3 rkl
Oliiviöljyä
3

Anna säilykkeen maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Kääntele ja hölskyttele purkkia kerran pari maustumisen aikana. Kesäkurpitsat säilyvät hyvänä noin viikon.

4

Vinkki: Kun kesäkurpitsat on syöty, liemen voi käyttää salaatinkastikkeena tai pataruokien mausteena.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.8.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

122

510

7,2 g

1,0 g

12,5 g

12,5 g

0,5 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Timjaminoksaa,

1 dl Vettä,

1,5 tl (1 ½ tl) suolaa,

0,5 tl (½ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli