Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

arvosana3/5

(1)arvio
6 Annosta

Kesäkurpitsa maustuu balsamicoliemessä herkuksi parissa päivässä. Tarjoa alkupalana leivän ja ilmakuivatun kinkun kera tai lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gkesäkurpitsaa
4 kplvalkosipulinkynttä
5 kpltimjaminoksaa
1 dlvettä
3/4 dlsokeria
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 dlbalsamietikkaa
3 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kesäkurpitsat ja valkosipulit timjaminoksien kanssa kerroksittain isoon lasipurkkiin.

    MääräAinesosa
    400 gkesäkurpitsaa
    4 kplvalkosipulinkynttä
    5 kpltimjaminoksaa
  2. 2

    Kuumenna vesi, sokeri, suola ja pippuri kiehumapisteeseen. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää balsamietikka ja öljy. Kaada liemi kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Heiluttele purkkia niin, että liemi jakautuu kaikkialle.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    3/4 dlsokeria
    1 1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dlbalsamietikkaa
    3 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Anna säilykkeen maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Kääntele ja hölskyttele purkkia kerran pari maustumisen aikana. Kesäkurpitsat säilyvät hyvänä noin viikon.

  4. 4

    Vinkki: Kun kesäkurpitsat on syöty, liemen voi käyttää salaatinkastikkeena tai pataruokien mausteena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Timjaminoksaa, 1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.8.2018
|
Päivitetty: 3.12.2025

Samankaltaisia reseptejä