Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kesäkurpitsat ja valkosipulit timjaminoksien kanssa kerroksittain isoon lasipurkkiin.
Kuumenna vesi, sokeri, suola ja pippuri kiehumapisteeseen. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää balsamietikka ja öljy. Kaada liemi kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Heiluttele purkkia niin, että liemi jakautuu kaikkialle.
Anna säilykkeen maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Kääntele ja hölskyttele purkkia kerran pari maustumisen aikana. Kesäkurpitsat säilyvät hyvänä noin viikon.
Vinkki: Kun kesäkurpitsat on syöty, liemen voi käyttää salaatinkastikkeena tai pataruokien mausteena.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
510
122
7,2 g
1,0 g
12,5 g
12,5 g
0,5 g
0,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Timjaminoksaa,
1 dl Vettä,
1,5 tl (1 ½ tl) suolaa,
0,5 tl (½ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli