Perunanachot
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee nachopellin kotimainen versio perunasta. Mehevä paputäyte, raikas salsa ja täyteläinen juustokastike muodostavat täydellisen liiton.
| 700 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 18 g | (½ ps) tacomaustetta |
| Paputäyte | |
|---|---|
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) mustapapuja |
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) kidneypapuja |
| 18 g | (½ ps) tacomaustetta |
| 1/2 dl | vettä |
| Tomaattisalsa | |
| 3 - 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria hienonnettuna |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 2 rkl | limenmehua |
| Lisäksi | |
| 150 g | (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija jalopeno-cheddar) |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria hienonnettuna |
- 1.
Valmista salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset. Siirrä jääkaappiin vetäytymään.
- 2.
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita suureen kulhoon. Lisää öljy ja tacomaustetta puolet pussista, kääntele sekaisin. Levitä perunat limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.
- 3.
Valuta ja huuhtele pavut. Kuumenna pavut, loppu tacomauste ja vesi pannulla.
- 4.
Levitä paputäyte ja juustokastike perunoiden päälle. Viimeistele korianterilla. Tarjoa salsan kanssa.
Tee nachopellin kotimainen versio perunasta. Mehevä paputäyte, raikas salsa ja täyteläinen juustokastike muodostavat täydellisen liiton.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 18 g | (½ ps) tacomaustetta |
Paputäyte | |
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) mustapapuja |
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) kidneypapuja |
| 18 g | (½ ps) tacomaustetta |
| 1/2 dl | vettä |
Tomaattisalsa | |
| 3 - 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria hienonnettuna |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 2 rkl | limenmehua |
Lisäksi | |
| 150 g | (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija jalopeno-cheddar) |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset. Siirrä jääkaappiin vetäytymään.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl tomaattia 1 kpl pieni punasipuli 1/2 - 1 kpl punaista chiliä 1/2 kpl ruukkua korianteria hienonnettuna 2 rkl limenmehua - 2
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita suureen kulhoon. Lisää öljy ja tacomaustetta puolet pussista, kääntele sekaisin. Levitä perunat limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g perunoita (kiinteä lajike) 2 rkl rypsiöljyä 18 g (½ ps) tacomaustetta - 3
Valuta ja huuhtele pavut. Kuumenna pavut, loppu tacomauste ja vesi pannulla.
Määrä Ainesosa 230 g (1 prk, 380/230 g) mustapapuja 230 g (1 prk, 380/230 g) kidneypapuja 18 g (½ ps) tacomaustetta 1/2 dl vettä - 4
Levitä paputäyte ja juustokastike perunoiden päälle. Viimeistele korianterilla. Tarjoa salsan kanssa.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija jalopeno-cheddar) 1/2 kpl ruukkua korianteria hienonnettuna
Ravintosisältö
471
Energiaa kcal
1972
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
471
Energiaa kcal
1972
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























