Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunanachot

Perunanachot

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tee nachopellin kotimainen versio perunasta. Mehevä paputäyte, raikas salsa ja täyteläinen juustokastike muodostavat täydellisen liiton.

Ainekset

700 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
18 g
(½ ps) tacomaustetta

paputäyte

230 g
(1 prk, 380/230 g) mustapapuja
230 g
(1 prk, 380/230 g) kidneypapuja
18 g
(½ ps) tacomaustetta
1/2 dl
vettä

tomaattisalsa

3 - 4 kpl
tomaattia
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
2 rkl
limenmehua

lisäksi

150 g
(1 prk) juustokastiketta (esim. Koskenlaskija jalopeno-cheddar)
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset. Siirrä jääkaappiin vetäytymään.

3 - 4 kpl
tomaattia
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
2

Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita suureen kulhoon. Lisää öljy ja tacomauste, kääntele sekaisin. Levitä perunat limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.

700 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
18 g
(½ ps) tacomaustetta
3

Valuta ja huuhtele pavut. Kuumenna pavut, tacomauste ja vesi pannulla.

230 g
(1 prk, 380/230 g) mustapapuja
230 g
(1 prk, 380/230 g) kidneypapuja
18 g
(½ ps) tacomaustetta
1/2 dl
vettä
4

Levitä paputäyte ja juustokastike perunoiden päälle. Viimeistele korianterilla. Tarjoa salsan kanssa.

150 g
(1 prk) juustokastiketta (esim. Koskenlaskija jalopeno-cheddar)
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna
Miltä maistui?(2 arviota)
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 21.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

471

1972

17,0 g

5,8 g

51,3 g

7,3 g

12,0 g

20,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli