Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Huuhtele kesäkurpitsa ja chili. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Purista ylimääräinen neste pois esimerkiksi siivilässä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna persilja.
Sekoita korppujauho ja kesäkurpitsaraaste kulhossa. Sekoita joukkoon chili, sipulit, persilja, munat, tomaattipyree ja mausteet. Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
Muotoile massasta 14–18 tankoa. Grillaa niitä öljytyn parilan päällä tai paista 225-asteissa uunissa grillivastuksen alla 15−20 minuuttia. Massa on pehmeää ja helposti hajoavaa, joten kääntele tankoja varovasti grillauksen aikana.
Vinkki: Tarjoa cevapcicit ajvarin eli paahdetun munakoiso-paprikatahnan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
78
328
5,5 g
2,2 g
1,8 g
0,7 g
0,3 g
5,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli