Cevapcicit kesäkurpitsalla
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Cevapcici on Balkanin seuduilta tulevaa katuruokaa. Nämä mausteiset jauhelikebakot on rikastettu kesäkurpitsaraasteella.
| 400 g | (1 pkt) sika-nauta jauhelihaa |
| 1 kpl | (200 g) kesäkurpitsa |
| 1/2 - 1 kpl | chiliä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- 2.
Huuhtele kesäkurpitsa ja chili. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Purista ylimääräinen neste pois esimerkiksi siivilässä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna persilja.
- 3.
Sekoita korppujauho ja kesäkurpitsaraaste kulhossa. Sekoita joukkoon chili, sipulit, persilja, munat, tomaattipyree ja mausteet. Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
- 4.
Muotoile massasta 14–18 tankoa. Grillaa niitä öljytyn parilan päällä tai paista 225-asteissa uunissa grillivastuksen alla 15−20 minuuttia. Massa on pehmeää ja helposti hajoavaa, joten kääntele tankoja varovasti grillauksen aikana.
Cevapcicit kesäkurpitsalla
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Cevapcici on Balkanin seuduilta tulevaa katuruokaa. Nämä mausteiset jauhelikebakot on rikastettu kesäkurpitsaraasteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) sika-nauta jauhelihaa |
| 1 kpl | (200 g) kesäkurpitsa |
| 1/2 - 1 kpl | chiliä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) sika-nauta jauhelihaa - 2
Huuhtele kesäkurpitsa ja chili. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Purista ylimääräinen neste pois esimerkiksi siivilässä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna persilja.
Määrä Ainesosa 1 kpl (200 g) kesäkurpitsa 1/2 - 1 kpl chiliä 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa - 3
Sekoita korppujauho ja kesäkurpitsaraaste kulhossa. Sekoita joukkoon chili, sipulit, persilja, munat, tomaattipyree ja mausteet. Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
Määrä Ainesosa 1/2 dl korppujauhoja 2 kpl kananmunaa 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1 tl savupaprikajauhetta 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Muotoile massasta 14–18 tankoa. Grillaa niitä öljytyn parilan päällä tai paista 225-asteissa uunissa grillivastuksen alla 15−20 minuuttia. Massa on pehmeää ja helposti hajoavaa, joten kääntele tankoja varovasti grillauksen aikana.
Vinkki: Tarjoa cevapcicit ajvarin eli paahdetun munakoiso-paprikatahnan kanssa.
Ravintosisältö
79
Energiaa kcal
331
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,9 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
79
Energiaa kcal
331
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,9 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























