Cevapcicit kesäkurpitsalla

arvosana4/5

(3)arviota
18 Kappaletta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Cevapcici on Balkanin seuduilta tulevaa katuruokaa. Nämä mausteiset jauhelikebakot on rikastettu kesäkurpitsaraasteella.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) sika-nauta jauhelihaa
1 kpl(200 g) kesäkurpitsa
1/2 - 1 kplchiliä
1 kplsipuli
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1/2 dlkorppujauhoja
2 kplkananmunaa
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
1 tlsavupaprikajauhetta
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Ota jauheliha huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) sika-nauta jauhelihaa
  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsa ja chili. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Purista ylimääräinen neste pois esimerkiksi siivilässä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200 g) kesäkurpitsa
    1/2 - 1 kplchiliä
    1 kplsipuli
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
  3. 3

    Sekoita korppujauho ja kesäkurpitsaraaste kulhossa. Sekoita joukkoon chili, sipulit, persilja, munat, tomaattipyree ja mausteet. Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi massaksi.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    2 kplkananmunaa
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    1 tlsavupaprikajauhetta
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Muotoile massasta 14–18 tankoa. Grillaa niitä öljytyn parilan päällä tai paista 225-asteissa uunissa grillivastuksen alla 15−20 minuuttia. Massa on pehmeää ja helposti hajoavaa, joten kääntele tankoja varovasti grillauksen aikana.

Vinkki: Tarjoa cevapcicit ajvarin eli paahdetun munakoiso-paprikatahnan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä