Ajvar eli paahdettu munakoiso-paprikatahna

arvosana5/5

(2)arviota
3 Desilitraa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Paprikoista ja munakoisosta tehty mausteinen ajvar-tahna on balkanilainen herkku. Surauta täyteläinen tahna vaikka grilliruoan kaveriksi. Uunissa paahtaminen tuo kasviksiin syvän ja täyteläisen maun.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(2 ps) suippopaprikaa
1 kpl(300 g) munakoiso
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplmietoa chiliä
2 rklrypsiöljyä
2 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele paprikat ja munakoiso. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkota. Halkaise munakoiso pitkittäin ja poista kanta. Aseta munakoiso leivinpaperille pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda munakoisoa 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia. Lisää pellille paprikat leikkauspinta alaspäin ja paahda vielä 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

    MääräAinesosa
    400 g(2 ps) suippopaprikaa
    1 kpl(300 g) munakoiso
  2. 2

    Lusikoi munakoisojen sisus lautaselle. Kuori valkosipuli. Huuhtele chili, halkaise ja poista halutessasi siemenet. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan kaverina.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplmietoa chiliä
    2 rklrypsiöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa

Vinkki: Halutessasi voit myös kuoria paprikat paahtamisen jälkeen.

Vinkki: Mikäli pidät tulisesta ruoasta, lisää chilin määrää.

Vinkki: Tarjoa ajvar cevapcicin eli mausteisten jauhelihakebakkojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä