Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ajvar eli paahdettu munakoiso-paprikatahna

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Desilitraa
Fork and knife
3 Desilitraa
Paprikoista ja munakoisosta tehty mausteinen ajvar-tahna on balkanilainen herkku. Surauta täyteläinen tahna vaikka grilliruoan kaveriksi. Uunissa paahtaminen tuo kasviksiin syvän ja täyteläisen maun.

Ainekset

400 g
(2 ps) suippopaprikaa
1 kpl
(300 g) munakoiso
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
mietoa chiliä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele paprikat ja munakoiso. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkota. Halkaise munakoiso pitkittäin ja poista kanta. Aseta munakoiso leivinpaperille pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda munakoisoa 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia. Lisää pellille paprikat leikkauspinta alaspäin ja paahda vielä 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

400 g
(2 ps) suippopaprikaa
1 kpl
(300 g) munakoiso
2

Lusikoi munakoisojen sisus lautaselle. Kuori valkosipuli. Huuhtele chili, halkaise ja poista halutessasi siemenet. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan kaverina.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
mietoa chiliä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Halutessasi voit myös kuoria paprikat paahtamisen jälkeen.

Vinkki: Mikäli pidät tulisesta ruoasta, lisää chilin määrää.

Vinkki: Tarjoa ajvar cevapcicin eli mausteisten jauhelihakebakkojen kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 2.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

139

581

9,3 g

0,7 g

8,7 g

8,0 g

4,3 g

2,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli