Huuhtele paprikat ja munakoiso. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkota. Halkaise munakoiso pitkittäin ja poista kanta. Aseta munakoiso leivinpaperille pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda munakoisoa 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia. Lisää pellille paprikat leikkauspinta alaspäin ja paahda vielä 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Lusikoi munakoisojen sisus lautaselle. Kuori valkosipuli. Huuhtele chili, halkaise ja poista halutessasi siemenet. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan kaverina.
Vinkki: Halutessasi voit myös kuoria paprikat paahtamisen jälkeen.
Vinkki: Mikäli pidät tulisesta ruoasta, lisää chilin määrää.
Vinkki: Tarjoa ajvar cevapcicin eli mausteisten jauhelihakebakkojen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
139
581
9,3 g
0,7 g
8,7 g
8,0 g
4,3 g
2,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli