Jauheliha-kasviswokki

arvosana3/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Runsaasti kasviksia sisältävä jauhelihawokki on nopea arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Wokki saa kaverikseen riisin tapaan käytettäviä herkullisia kauranjyviä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gvalkokaalia
300 g(2–3) suippopaprikaa
1 kplpunasipuli
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa 10 %
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklrypsiöljyä
2 rklsoijakastiketta
2 rklsitruunanmehua

Lisukekaura

3 dlkaura-ateriajyviä (fazer ruokakaura)
1 lvettä
1/2 tlsuolaa
1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Keitä kauranjyvät pakkauksen keittoajan mukaan suolalla maustetussa vedessä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1/2 tlsuolaa
    3 dlkaura-ateriajyviä (fazer ruokakaura)
  2. 2

    Huuhtele kasvikset. Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.

    MääräAinesosa
    300 gvalkokaalia
    300 g(2–3) suippopaprikaa
    1 kplpunasipuli
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen chili
  3. 3

    Ruskista jauheliha wokkipannussa tai paistokasarissa. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha lautaselle odottamaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa 10 %
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kuumenna öljy pannussa. Lisää kasvikset ja paista noin 3 minuuttia käännellen. Mausta kasvikset soijalla ja sitruunanmehulla. Sekoita jauheliha kasviksiin.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    2 rklsoijakastiketta
    2 rklsitruunanmehua
  5. 5

    Sekoita öljy kauranjyvien joukkoon. Tarjoa wokki kauranjyvien kanssa

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä

Vinkki: Koristele annokset korianterilla. Tulisen ruoan ystävä voi lisätä wokkiin srirachaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
28.12.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä