Jauheliha-kasviswokki
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Runsaasti kasviksia sisältävä jauhelihawokki on nopea arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Wokki saa kaverikseen riisin tapaan käytettäviä herkullisia kauranjyviä.
| 300 g | valkokaalia |
| 300 g | (2–3) suippopaprikaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 400 g | (1 pkt) naudanjauhelihaa 10 % |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| Lisukekaura | |
|---|---|
| 3 dl | kaura-ateriajyviä (fazer ruokakaura) |
| 1 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Keitä kauranjyvät pakkauksen keittoajan mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- 2.
Huuhtele kasvikset. Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.
- 3.
Ruskista jauheliha wokkipannussa tai paistokasarissa. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha lautaselle odottamaan.
- 4.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää kasvikset ja paista noin 3 minuuttia käännellen. Mausta kasvikset soijalla ja sitruunanmehulla. Sekoita jauheliha kasviksiin.
- 5.
Sekoita öljy kauranjyvien joukkoon. Tarjoa wokki kauranjyvien kanssa
Jauheliha-kasviswokki
arvosana3/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Runsaasti kasviksia sisältävä jauhelihawokki on nopea arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Wokki saa kaverikseen riisin tapaan käytettäviä herkullisia kauranjyviä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | valkokaalia |
| 300 g | (2–3) suippopaprikaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 400 g | (1 pkt) naudanjauhelihaa 10 % |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Lisukekaura | |
| 3 dl | kaura-ateriajyviä (fazer ruokakaura) |
| 1 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Keitä kauranjyvät pakkauksen keittoajan mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1/2 tl suolaa 3 dl kaura-ateriajyviä (fazer ruokakaura) - 2
Huuhtele kasvikset. Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.
Määrä Ainesosa 300 g valkokaalia 300 g (2–3) suippopaprikaa 1 kpl punasipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili - 3
Ruskista jauheliha wokkipannussa tai paistokasarissa. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha lautaselle odottamaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudanjauhelihaa 10 % 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kuumenna öljy pannussa. Lisää kasvikset ja paista noin 3 minuuttia käännellen. Mausta kasvikset soijalla ja sitruunanmehulla. Sekoita jauheliha kasviksiin.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl soijakastiketta 2 rkl sitruunanmehua - 5
Sekoita öljy kauranjyvien joukkoon. Tarjoa wokki kauranjyvien kanssa
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Koristele annokset korianterilla. Tulisen ruoan ystävä voi lisätä wokkiin srirachaa.
Ravintosisältö
566
Energiaa kcal
2371
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
566
Energiaa kcal
2371
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























