Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-kasviswokki

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Runsaasti kasviksia sisältävä jauhelihawokki on nopea arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Wokki saa kaverikseen riisin tapaan käytettäviä herkullisia kauranjyviä.

Ainekset

300 g
valkokaalia
300 g
(2–3) suippopaprikaa
1 kpl
punasipuli
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa 10 %
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
sitruunanmehua

Lisukekaura

3 dl
kaura-ateriajyviä (Fazer ruokakaura)
1 l
vettä
1/2 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kauranjyvät pakkauksen keittoajan mukaan suolalla maustetussa vedessä.

1 l
vettä
1/2 tl
suolaa
3 dl
kaura-ateriajyviä (Fazer ruokakaura)
2

Huuhtele kasvikset. Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.

300 g
valkokaalia
300 g
(2–3) suippopaprikaa
1 kpl
punasipuli
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
3

Ruskista jauheliha wokkipannussa tai paistokasarissa. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha lautaselle odottamaan.

400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa 10 %
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kuumenna öljy pannussa. Lisää kasvikset ja paista noin 3 minuuttia käännellen. Mausta kasvikset soijalla ja sitruunanmehulla. Sekoita jauheliha kasviksiin.

1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
sitruunanmehua
5

Sekoita öljy kauranjyvien joukkoon. Tarjoa wokki kauranjyvien kanssa

1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Koristele annokset korianterilla. Tulisen ruoan ystävä voi lisätä wokkiin srirachaa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.12.2021
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

566

2371

27,0 g

8,5 g

49,3 g

7,5 g

7,0 g

28,0 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli