Kesäkurpitsaranskalaiset
40 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee päältä rapeat ja sisältä mehevät ranskalaiset kesäkurpitsasta! Leivitetyt kesäkurpitsat maistuvat lisukkeena ja dipin kanssa seurusteluruokana. Tarjoa kesäkurpitsaranskalaiset vaikkapa valkosipulilla tai chilillä maustetun majoneesin kanssa.
| 500 g | (2 pientä) kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 40 g | (1 dl) parmesaania raastettuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat huolellisesti. Leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Sekoita parmesaaniraaste ja korppujauhot keskenään. Kasta tangot ensin kananmunaan ja kääntele sen jälkeen korppujauho-juustoseoksessa. Pane tangot leivinpaperin päälle pellille.
- 2.
Paista kesäkurpitsoja 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- 3.
Maista, ja ripottele tarvittaessa pinnalle suolaa. Tarjoa tangot lisukkeena tai sormisyötävänä esimerkiksi valkosipulilla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.
Kesäkurpitsaranskalaiset
arvosana3/5
40 min (josta 20 min aktiivista)
Tee päältä rapeat ja sisältä mehevät ranskalaiset kesäkurpitsasta! Leivitetyt kesäkurpitsat maistuvat lisukkeena ja dipin kanssa seurusteluruokana. Tarjoa kesäkurpitsaranskalaiset vaikkapa valkosipulilla tai chilillä maustetun majoneesin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 pientä) kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 40 g | (1 dl) parmesaania raastettuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat huolellisesti. Leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Sekoita parmesaaniraaste ja korppujauhot keskenään. Kasta tangot ensin kananmunaan ja kääntele sen jälkeen korppujauho-juustoseoksessa. Pane tangot leivinpaperin päälle pellille.
Määrä Ainesosa 500 g (2 pientä) kesäkurpitsaa 2 kpl kananmunaa 40 g (1 dl) parmesaania raastettuna 1 dl korppujauhoja - 2
Paista kesäkurpitsoja 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- 3
Maista, ja ripottele tarvittaessa pinnalle suolaa. Tarjoa tangot lisukkeena tai sormisyötävänä esimerkiksi valkosipulilla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa
Ravintosisältö
143
Energiaa kcal
597
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
143
Energiaa kcal
597
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























