Kesäkurpitsaranskalaiset

arvosana3/5

(5)arviota
4 Annosta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Tee päältä rapeat ja sisältä mehevät ranskalaiset kesäkurpitsasta! Leivitetyt kesäkurpitsat maistuvat lisukkeena ja dipin kanssa seurusteluruokana. Tarjoa kesäkurpitsaranskalaiset vaikkapa valkosipulilla tai chilillä maustetun majoneesin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 pientä) kesäkurpitsaa
2 kplkananmunaa
40 g(1 dl) parmesaania raastettuna
1 dlkorppujauhoja
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat huolellisesti. Leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Sekoita parmesaaniraaste ja korppujauhot keskenään. Kasta tangot ensin kananmunaan ja kääntele sen jälkeen korppujauho-juustoseoksessa. Pane tangot leivinpaperin päälle pellille.

    MääräAinesosa
    500 g(2 pientä) kesäkurpitsaa
    2 kplkananmunaa
    40 g(1 dl) parmesaania raastettuna
    1 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Paista kesäkurpitsoja 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

  3. 3

    Maista, ja ripottele tarvittaessa pinnalle suolaa. Tarjoa tangot lisukkeena tai sormisyötävänä esimerkiksi valkosipulilla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä