Tomaattinen kaalivuoka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suussa sulava kaali haudutetaan pehmeäksi uunissa. Mausteinen tomaattikastike ja täyteläinen jogurtti täydentävät kurttukaalin hienostunutta ja mietoa makua. Nauti esimerkiksi paistetun tofun ja ruokakauran kanssa.
| 1 kg | (1 kpl) kurttukaali |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 - 1 tl | red hot chili flakes (santa maria) |
| 2 tl | ruokokidesokeria |
| 3 dl | vettä |
| 3 rkl | meiramia hienonnettuna |
| Lisäksi | |
| meiramia | |
| vegaanista “jogurttia” | |
- 1.
Huuhtele ja puolita kaali. Leikkaa kumpikin puolikas neljäksi lohkoksi. Lämmitä öljy pannulla, laita kaalilohkot pannulle. Mausta suolalla. Paista noin 3 minuuttia/leikkuupinta, kunnes kaaleissa on kaunis paistopinta. Siirrä lautaselle odottamaan.
- 2.
Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää öljy, tomaattipyree, valkosipuli ja mausteet pannulle, kuullota muutama minuutti sekoitellen. Lisää vesi ja meirami, kuumenna kiehuvaksi. Kaada kastike laakeaan uunivuokaan ja lisää kaalilohkot. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia kääntäen kaalit paiston puolivälissä, kunnes pinta on karamellisoitunut ja neste lähes kokonaan haihtunut.
- 3.
Viimeistele meiramilla ja tarjoa jogurtin kanssa.
Tomaattinen kaalivuoka
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Suussa sulava kaali haudutetaan pehmeäksi uunissa. Mausteinen tomaattikastike ja täyteläinen jogurtti täydentävät kurttukaalin hienostunutta ja mietoa makua. Nauti esimerkiksi paistetun tofun ja ruokakauran kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (1 kpl) kurttukaali |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Tomaattikastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 - 1 tl | red hot chili flakes (santa maria) |
| 2 tl | ruokokidesokeria |
| 3 dl | vettä |
| 3 rkl | meiramia hienonnettuna |
Lisäksi | |
| meiramia | |
| vegaanista “jogurttia” | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele ja puolita kaali. Leikkaa kumpikin puolikas neljäksi lohkoksi. Lämmitä öljy pannulla, laita kaalilohkot pannulle. Mausta suolalla. Paista noin 3 minuuttia/leikkuupinta, kunnes kaaleissa on kaunis paistopinta. Siirrä lautaselle odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 kg (1 kpl) kurttukaali 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 2
Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää öljy, tomaattipyree, valkosipuli ja mausteet pannulle, kuullota muutama minuutti sekoitellen. Lisää vesi ja meirami, kuumenna kiehuvaksi. Kaada kastike laakeaan uunivuokaan ja lisää kaalilohkot. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia kääntäen kaalit paiston puolivälissä, kunnes pinta on karamellisoitunut ja neste lähes kokonaan haihtunut.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 dl rypsiöljyä 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1 tl paprikajauhetta 1/2 - 1 tl red hot chili flakes (santa maria) 2 tl ruokokidesokeria 3 dl vettä 3 rkl meiramia hienonnettuna - 3
Viimeistele meiramilla ja tarjoa jogurtin kanssa.
Määrä Ainesosa meiramia vegaanista “jogurttia”
Ravintosisältö
291
Energiaa kcal
1218
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
291
Energiaa kcal
1218
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 - 1 tl red hot chili flakes (Santa Maria), meiramia, vegaanista “jogurttia”.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























