Kesäkurpitsapiiras

arvosana5/5

(3)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Satokauden supertähti kesäkurpitsa ladotaan suolaiseen piirakkaan. Mieto kesäkurpitsa saa kaverikseen valkosipulilla ja yrteillä maustettua tuorejuustoa. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gvoita tai leivontamargariinia
3 dlvehnäjauhoja
50 g(1 dl) voimakasta juustoraastetta
1 rklkylmää vettä

Täyte

350 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
200 g(2 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
100 g(2 dl) voimakasta juustoraastetta
1 kplkananmuna
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Pähkinä-pekonimuru

140 g(1 pkt) pekonia
50 g(1 dl) saksanpähkinöitä

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
(basilikaa)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä pekonit vierekkäin leivinpaperille pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta kypsät viipaleet talouspaperin päälle valumaan.

    MääräAinesosa
    140 g(1 pkt) pekonia
  2. 2

    Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Painele taikina sen pohjalle ja muutama sentti reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai leivontamargariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    50 g(1 dl) voimakasta juustoraastetta
    1 rklkylmää vettä
    1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
  3. 3

    Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Leikkaa kurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste, muna ja pippuri kulhossa.

    MääräAinesosa
    350 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
    200 g(2 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
    100 g(2 dl) voimakasta juustoraastetta
    1 kplkananmuna
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Levitä puolet kurpitsaviipaleista esipaistetulle pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros viipaleita. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.

  5. 5

    Rouhi pähkinät. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon. Ripota muruseos piirakan pinnalle. Koristele halutessasi basilikalla.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) saksanpähkinöitä
    (basilikaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä