Kesäkurpitsapiiras
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Satokauden supertähti kesäkurpitsa ladotaan suolaiseen piirakkaan. Mieto kesäkurpitsa saa kaverikseen valkosipulilla ja yrteillä maustettua tuorejuustoa. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoraastetta |
| 1 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 350 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 200 g | (2 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa |
| 100 g | (2 dl) voimakasta juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pähkinä-pekonimuru | |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| (basilikaa) | |
- 1.
Levitä pekonit vierekkäin leivinpaperille pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta kypsät viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
- 2.
Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Painele taikina sen pohjalle ja muutama sentti reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- 3.
Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Leikkaa kurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste, muna ja pippuri kulhossa.
- 4.
Levitä puolet kurpitsaviipaleista esipaistetulle pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros viipaleita. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.
- 5.
Rouhi pähkinät. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon. Ripota muruseos piirakan pinnalle. Koristele halutessasi basilikalla.
Kesäkurpitsapiiras
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Satokauden supertähti kesäkurpitsa ladotaan suolaiseen piirakkaan. Mieto kesäkurpitsa saa kaverikseen valkosipulilla ja yrteillä maustettua tuorejuustoa. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoraastetta |
| 1 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 350 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 200 g | (2 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa |
| 100 g | (2 dl) voimakasta juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pähkinä-pekonimuru | |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| (basilikaa) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä pekonit vierekkäin leivinpaperille pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta kypsät viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
Määrä Ainesosa 140 g (1 pkt) pekonia - 2
Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Painele taikina sen pohjalle ja muutama sentti reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g voita tai leivontamargariinia 3 dl vehnäjauhoja 50 g (1 dl) voimakasta juustoraastetta 1 rkl kylmää vettä 1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun - 3
Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Leikkaa kurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste, muna ja pippuri kulhossa.
Määrä Ainesosa 350 g (1 kpl) kesäkurpitsaa 200 g (2 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa 100 g (2 dl) voimakasta juustoraastetta 1 kpl kananmuna 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Levitä puolet kurpitsaviipaleista esipaistetulle pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros viipaleita. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.
- 5
Rouhi pähkinät. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon. Ripota muruseos piirakan pinnalle. Koristele halutessasi basilikalla.
Määrä Ainesosa 50 g (1 dl) saksanpähkinöitä (basilikaa)
Ravintosisältö
507
Energiaa kcal
2121
Energiaa kj
40,6 g
Rasvaa
20,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
14,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
507
Energiaa kcal
2121
Energiaa kj
40,6 g
Rasvaa
20,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
14,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























