Säädä uuni 180 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä kulhoon. Lisää öljy, kananmunat ja sokeri ja sekoita.
Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne 3–4 erässä kesäkurpitsaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää suklaasula taikinaan. Sekoita 1 dl kurpitsansiemeniä joukkoon.
Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm). Jauhota vuoka ja ripota 2 rkl siemeniä pohjalle. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa 50–60 min. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla; kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia.
Kumoa kakku ja ripota tomusokeria pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
425
1779
24,5 g
3,5 g
43,8 g
27,1 g
2,2 g
6,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria,
2 tl Ruokasoodaa,
1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli