Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämän sekoitettavan suklaakakun yllätysraaka-aine on kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa tekee kakusta vastustamattoman mehevän!
| 350 g | kesäkurpitsa (6 dl raasteena) |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1 dl | kurpitsansiemeniä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kurpitsansiemeniä |
| 1 rkl | tomusokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä kulhoon. Lisää öljy, kananmunat ja sokeri ja sekoita.
- 2.
Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne 3–4 erässä kesäkurpitsaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- 3.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää suklaasula taikinaan. Sekoita 1 dl kurpitsansiemeniä joukkoon.
- 4.
Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm). Jauhota vuoka ja ripota 2 rkl siemeniä pohjalle. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa 50–60 min. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla; kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia.
- 5.
Kumoa kakku ja ripota tomusokeria pinnalle.
Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Tämän sekoitettavan suklaakakun yllätysraaka-aine on kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa tekee kakusta vastustamattoman mehevän!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | kesäkurpitsa (6 dl raasteena) |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1 dl | kurpitsansiemeniä |
Lisäksi | |
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kurpitsansiemeniä |
| 1 rkl | tomusokeria |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä kulhoon. Lisää öljy, kananmunat ja sokeri ja sekoita.
Määrä Ainesosa 350 g kesäkurpitsa (6 dl raasteena) 2 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunaa 3 dl sokeria - 2
Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne 3–4 erässä kesäkurpitsaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl ruokasoodaa 1 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta - 3
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää suklaasula taikinaan. Sekoita 1 dl kurpitsansiemeniä joukkoon.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 1 dl kurpitsansiemeniä - 4
Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm). Jauhota vuoka ja ripota 2 rkl siemeniä pohjalle. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa 50–60 min. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla; kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariinia 1 rkl vehnäjauhoja 2 rkl kurpitsansiemeniä - 5
Kumoa kakku ja ripota tomusokeria pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 rkl tomusokeria
Ravintosisältö
427
Energiaa kcal
1788
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,2 g
Hiilihydraatteja
27,4 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
427
Energiaa kcal
1788
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,2 g
Hiilihydraatteja
27,4 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vaniljasokeria, 2 tl Ruokasoodaa, 1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























