Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mehevän suklaakakun yllätysraaka-aine on kesäkurpitsa.

Ainekset

1 kpl
(noin 350 g) kesäkurpitsa (6 dl raasteena)
2 dl
Rypsiöljyä
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta (tumma, sokeroimaton)
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Leivinjauhetta
100 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kurpitsansiemeniä

lisäksi

2 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kurpitsansiemeniä
1 rkl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä kulhoon. Lisää öljy, kananmunat ja sokeri ja sekoita.

1 kpl
(noin 350 g) kesäkurpitsa (6 dl raasteena)
2 dl
Rypsiöljyä
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
2

Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne 3–4 erässä kesäkurpitsaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Kaakaojauhetta (tumma, sokeroimaton)
3

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää suklaasula taikinaan. Sekoita 1 dl kurpitsansiemeniä joukkoon.

100 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kurpitsansiemeniä
4

Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm). Jauhota vuoka ja ripota 2 rkl siemeniä pohjalle. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa 50–60 min. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla; kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä.  Anna kakun jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia.

2 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kurpitsansiemeniä
5

Kumoa kakku ja ripota tomusokeria pinnalle.

1 rkl
Tomusokeria
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1779

425

24,5 g

3,5 g

43,8 g

27,1 g

2,2 g

6,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria,

2 tl Ruokasoodaa,

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli