Kaalikäärylepihvit

arvosana4/5

(6)arviota
12 Kappaletta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Pyöräytä kaalikääryleistä tutut maut jauhelihapihvien muotoon! Mehevät pihvit maistuvat perunasoseen ja puolukoiden kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(500 g) kiinankaali
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 rklrypsiöljyä
1/2 dlkorppujauhoja
1 rklsiirappia
2 tlmeiramia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 kplkananmunaa
400 g(1 rs) sika-nauta jauhelihaa
1 dlkeitettyä ruokakauraa (fazer)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    1 kpl(500 g) kiinankaali
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuullota kaalia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää sipulit ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Sekoita korppujauho, siirappi, mausteet ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauheliha, ruokakaura ja kaalisipulisekoitus. Massa saa jäädä löysäksi. Muotoile massasta pihvejä leivinpaperin päälle pellille.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    1 rklsiirappia
    2 tlmeiramia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 kplkananmunaa
    400 g(1 rs) sika-nauta jauhelihaa
    1 dlkeitettyä ruokakauraa (fazer)
  4. 4

    Paista 225-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia. Tarjoa perunasoseen ja puolukoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl keitettyä ruokakauraa (Fazer).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä