Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaata ja hedelmää – pääsiäisen juustokakut ihastuttavat raikkailla ja täyteläisillä mauilla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 29.2.2024
|
Muokattu: 29.2.2024
Pääsiäisen juustokakuissa maistuu suklaa, raikkaat sitrukset, mango ja persikka. Täältä löydät parhaat ohjeet sekä hyydytettyihin että paistettuihin juustokakkuhin, jotka ilahduttavat pääsiäispöydässä.

Mangojuustokakku on monen suosikki – kokeile myös persikkajuustokakkua

Raikas mangojuustokakku sopii mainiosti pääsiäiseen. Leivo moneen makuun sopiva perinteinen, liivatteella hyydytetty mangojuustokakku tai kokeile yllättävää upside down -versiota, jossa juustokakkutäyte piiloutuu keksikerroksen sisälle. Vegaaninen ja samalla maidoton sekä munaton mangojuustokakku paistetaan puolestaan uunissa ja viimeistellään mangososeesta tehdyllä kiilteellä. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile mangojuustokakun sijaan raikasta persikkajuustokakkua.

Pääsiäisen suklaiset juustokakut

Tee pääsiäiseksi kahden suklaan kinderkakku, joka toistaa kaikille tutun suklaamunan makumaailmaa. Vai kokeilisitko helppoja lasiin koottavia juustokakkuja, joiden täyte valmistuu maitosuklaapatukoista, mascarponesta ja kermasta? Suklaajuustokakku muuttuu pääsiäiskakuksi, kun koristelet sen pääsiäismakeisilla kuten värikkäillä karkkirakeilla ja erikokoisilla suklaamunilla.

Sitrusten maustamat juustokakut

Sitruunajuustokakussa ihastuttaa minttutäytekekseistä tehty pohja. Appelsiinijuustokakku saa puolestaan täyteläisyyttä mascarponejuustosta. Kokeile myös yhdistää appelsiini kirpsakkaan tyrniin! Amerikkalaisen key lime pie -piiraan makuinen limejuustokakku on helppo koota valmiiksi annoksiksi laseihin.

Keväinen juustokakku ilman liivatetta

Valkosuklaalla ja passionhedelmällä maustettu juustokakku ei liivatetta kaipaa, sillä suklaa jämäköittää rahkalla raikastetun tuorejuustotäytteen.

Amerikkalaisen juustokakun pääsiäisversiot

Lisää amerikkalaisen juustokakun täytteeseen appelsiinin kuorta ja mehua, niin saat kakusta helposti pääsiäisen makumaailmaan sopivan. Suklainen paistettu juustokakku saa vielä lisäraikkautta appelsiinista tehdystä kastikkeesta.

Karamellisoitu kondensoitu maito tuo amerikkalaiseen juustokakkuun paahteista makua. Ripaus sormisuolaa taittaa kinuskin makeuden. Koristele kinuskijuustokakku pääsiäiseen sopivaksi kauden hedelmillä, kuten mangolla ja ananaskirsikoilla sekä syötävillä kukilla.

Paistetut juustokakut kannattaa leipoa päivä etukäteen, niin ne ehtivät tekeytymään parhaimmilleen.

Lisää ideoita pääsiäiseen