Suklaajuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo mehevä juustokakku tummasta suklaasta, kahvista ja tuorejuustosta. Koristele ilman uunia valmistuva juustokakku helposti sulalla suklaalla, karamelleilla ja valkosuklaarouheella.
| Pohja | |
|---|---|
| 180 g | kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia |
| Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 3 rkl | kahvia |
| Koristelu | |
| 50 g | tummaa suklaata |
| 30 - 40 kpl | pyöreää karamellia (esim. suklaakuulia tai suklaa-lakukuulia) |
| 20 g | valkosuklaata |
- 1.
Hienonna keksit muruiksi ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- 2.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossa. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Kiehauta kahvi. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kahviin. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
- 3.
Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4.
Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa veitsen avulla. Sulata koristelun tumma suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pursotinpussiin ja pursota suklaata kakun reunan päälle siten, että osa valuu reunan laidan yli. Asette suklaa- ja suklaa-lakukuulia kakun reunalle koristeeksi. Viimeistele rouhitulla valkosuklaalla.
Suklaajuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Leivo mehevä juustokakku tummasta suklaasta, kahvista ja tuorejuustosta. Koristele ilman uunia valmistuva juustokakku helposti sulalla suklaalla, karamelleilla ja valkosuklaarouheella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 180 g | kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia |
Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 3 rkl | kahvia |
Koristelu | |
| 50 g | tummaa suklaata |
| 30 - 40 kpl | pyöreää karamellia (esim. suklaakuulia tai suklaa-lakukuulia) |
| 20 g | valkosuklaata |
Valmistus
- 1
Hienonna keksit muruiksi ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 180 g kaurakeksejä 75 g margariinia - 2
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossa. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Kiehauta kahvi. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kahviin. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 400 g maustamatonta tuorejuustoa 150 g (1 prk) ranskankermaa 2 dl sokeria 2 dl kuohukermaa 200 g tummaa suklaata 3 rkl kahvia - 3
Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4
Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa veitsen avulla. Sulata koristelun tumma suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pursotinpussiin ja pursota suklaata kakun reunan päälle siten, että osa valuu reunan laidan yli. Asette suklaa- ja suklaa-lakukuulia kakun reunalle koristeeksi. Viimeistele rouhitulla valkosuklaalla.
Määrä Ainesosa 50 g tummaa suklaata 30 - 40 kpl pyöreää karamellia (esim. suklaakuulia tai suklaa-lakukuulia) 20 g valkosuklaata
Ravintosisältö
359
Energiaa kcal
1501
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
26,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
359
Energiaa kcal
1501
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
26,5 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























