Suklaajuustokakku

arvosana4/5

(7)arviota
16 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Leivo mehevä juustokakku tummasta suklaasta, kahvista ja tuorejuustosta. Koristele ilman uunia valmistuva juustokakku helposti sulalla suklaalla, karamelleilla ja valkosuklaarouheella.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

180 gkaurakeksejä
75 gmargariinia

Täyte

4 kplliivatelehteä
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa
2 dlsokeria
200 gtummaa suklaata
2 dlkuohukermaa
3 rklkahvia

Koristelu

50 gtummaa suklaata
30 - 40 kplpyöreää karamellia (esim. suklaakuulia tai suklaa-lakukuulia)
20 gvalkosuklaata

Valmistus

  1. 1

    Hienonna keksit muruiksi ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

    MääräAinesosa
    180 gkaurakeksejä
    75 gmargariinia
  2. 2

    Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossa. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Kiehauta kahvi. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kahviin. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    400 gmaustamatonta tuorejuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    2 dlsokeria
    2 dlkuohukermaa
    200 gtummaa suklaata
    3 rklkahvia
  3. 3

    Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

  4. 4

    Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa veitsen avulla. Sulata koristelun tumma suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pursotinpussiin ja pursota suklaata kakun reunan päälle siten, että osa valuu reunan laidan yli. Asette suklaa- ja suklaa-lakukuulia kakun reunalle koristeeksi. Viimeistele rouhitulla valkosuklaalla.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata
    30 - 40 kplpyöreää karamellia (esim. suklaakuulia tai suklaa-lakukuulia)
    20 gvalkosuklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä