Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaajuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Leivo mehevä juustokakku tummasta suklaasta, kahvista ja tuorejuustosta. Koristele ilman uunia valmistuva juustokakku helposti sulalla suklaalla, karamelleilla ja valkosuklaarouheella.

Ainekset

Pohja

180 g
keksejä (esim. kaurakeksejä)
75 g
Margariinia

Täyte

4 kpl
Liivatelehteä
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
Sokeria
200 g
Tummaa suklaata
2 dl
Kuohukermaa
3 rkl
Kahvia

Koristelu

50 g
tummaa suklaata
30 - 40 kpl
pyöreää karamellia (esim. suklaakuulia tai suklaa-lakukuulia)
20 g
valkosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~24
65
/yht. 13 tuotetta
(hinta Prismassa 04.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Hienonna keksit muruiksi ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

180 g
keksejä (esim. kaurakeksejä)
75 g
Margariinia
2

Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossa. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Kiehauta kahvi. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kahviin. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.

4 kpl
Liivatelehteä
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Kuohukermaa
200 g
Tummaa suklaata
3 rkl
Kahvia
3

Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

4

Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa veitsen avulla. Sulata koristelun tumma suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pursotinpussiin ja pursota suklaata kakun reunan päälle siten, että osa valuu reunan laidan yli. Asette suklaa- ja suklaa-lakukuulia kakun reunalle koristeeksi. Viimeistele rouhitulla valkosuklaalla.

50 g
tummaa suklaata
30 - 40 kpl
pyöreää karamellia (esim. suklaakuulia tai suklaa-lakukuulia)
20 g
valkosuklaata
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 28.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

359

1501

23,3 g

13,2 g

32,6 g

26,5 g

1,4 g

4,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli