Suklaajuustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
18 Palaa
Fork and knife
18 Palaa
Mehevässä juustokakussa on tummaa suklaata, kahvia ja tuorejuustoa. Anna hyytyä yön yli ja nauti kahvin kera.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

180 g
Keksejä
75 g
Margariinia

täyte

4 kpl
Liivatelehteä
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
Sokeria
200 g
Tummaa suklaata
2 dl
Kuohukermaa
3 rkl
Kahvia

koristeluun

Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murskaa keksit kaulimella pakastepussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan (halk. 24 cm). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.

180 g
Keksejä
75 g
Margariinia
4 kpl
Liivatelehteä
2

Notkista tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Vaahdota kerma. Kuumenna kahvi pienessä kasarissa. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota kuumaan kahviin. Valuta seos samalla sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. Koristele kakun pinta kaakaojauheella.

400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
Sokeria
200 g
Tummaa suklaata
2 dl
Kuohukermaa
3 rkl
Kahvia
Kaakaojauhetta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1096

262

16,7 g

9,0 g

23,1 g

19,3 g

1,1 g

4,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kaakaojauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli