Aurinkoinen persikkakakku - Yhteishyvä

Aurinkoinen persikkakakku

Paloja
12
Valmista helppo, suussasulava juustokakku persikkasoseesta ja rahkasta. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
Kaurakeksejä
100 g
Margariinia
1 tl
Vaniljasokeria

TÄYTE

5 kpl
Liivatelehteä
2 1/2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(200 g) maustamatonota tuorejuustoa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)
1 kpl
Sitruunan kuori raastettuna
1/2 dl
Sitruunamehua

KIILLE

4 kpl
Liivatelehtä
1/2 dl
Sitruunamehua
3 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)

KORISTELUUN

Esim. minttua, marjoja, karamelleja

Näin teet

1

Murskaa keksit. Sulata margariini. Sekoita ja mausta vaniljasokerilla.

200 g
Kaurakeksejä
100 g
Margariinia
1 tl
Vaniljasokeria
2

Painele seos suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperoituun vuokaan (18 x 25 cm) tai pyöreään (24 cm) irtopohjavuokaan.

3

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

5 kpl
Liivatelehteä
4

Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettu sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.

2 1/2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(200 g) maustamatonota tuorejuustoa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)
1 kpl
Sitruunan kuori raastettuna
5

Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle.

1/2 dl
Sitruunamehua
5 kpl
Liivatelehteä
6

Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa yön yli.

7

Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita persikkasoseen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele.

4 kpl
Liivatelehtä
1/2 dl
Sitruunamehua
3 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)
8

Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g332 g
Proteiinia1 g15 g
Rasvaa9 g102 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj821 9848
Energiaa kcal196 2353

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • Liivatelehteä

  • 2,5 dl Vispikermaa

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Sitruunan kuori raastettuna

  • Liivatelehtä

  • 0,5 dl Sitruunamehua

  • Esim. minttua, marjoja, karamelleja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g332 g
Proteiinia1 g15 g
Rasvaa9 g102 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj821 9848
Energiaa kcal196 2353

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • Liivatelehteä

  • 2,5 dl Vispikermaa

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Sitruunan kuori raastettuna

  • Liivatelehtä

  • 0,5 dl Sitruunamehua

  • Esim. minttua, marjoja, karamelleja

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.