Murskaa keksit. Sulata margariini. Sekoita ja mausta vaniljasokerilla.
Painele seos suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperoituun vuokaan (18 x 25 cm) tai pyöreään (24 cm) irtopohjavuokaan.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettu sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle.
Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa yön yli.
Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita persikkasoseen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele.
Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
350
1465
21,3 g
11,3 g
30,6 g
24,8 g
1,1 g
7,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Sitruunan kuori raastettuna,
Esim, minttua, marjoja, karamelleja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli